Hirdetés

A League of Legends fejlesztői bocsánatot kértek egy rosszul elsült trailer miatt

|

Az előzetes arra utalt, hogy a LoL-nak befellegzett, noha a Riot Games szerint erről szó sincs.

Hirdetés

A netflixes Arcane sorozatnak köszönhetően az is találkozott a Riot által megálmodott univerzummal, aki még soha nem játszott semmivel egyetlen percet sem, ezt pedig nem hagyhatja figyelmen kívül a csapat, éppen ezért a háttérben már készül is a második évad, amellyel kapcsolatban azt ígérték, hogy nem fog hat évig formálódni, mint az első szezon. Emellett magyarul is megjelent Anthony  Reynolds regénye, a Romlás, amely szintén remek beugrópont lehet az újoncok számára. 

De nem csak adaptációk tekintetében megy nagyot a LoL, a Riot a világot is nagy erőkkel bővíti: a producer azt ígérte, hogy az alapjáték sosem fog kifogyni az új karakterekből, a Legends of Runeterra is folyamatosan frissül, és ne feledkezzünk meg két régóta ígért projektről, a Project L-ről és a Project F-ről sem: az előbbi egy verekedős játék lesz, az utóbbi pedig egy Diablo-stílusú akció-RPG.

Hirdetés

Jól látható tehát, hogy a Riotnak esze ágában sincs bezárni a boltot, a League of Legends nemrég közzétett trailere viszont meggyőzött néhány rajongót arról, hogy a játék haldoklik. Minden évben, amikor a LoL kompetitív módjának újraindítása történik, a csapat hagyományosan egy olyan videót ad ki, amely a karaktereket helyezi előtérbe. Idén ez a The Brink of Infinity című kisfilm, amely az eddigiekkel szakítva nem csatajeleneteket mutatott, hanem a játék térképén pásztázott végig a kamera Mia Sinclair Jenness narrálása mellett (ő szinkronizálta Powdert az Arcane-ben). 

A 2023-as szezont beharangozó trailer egyes redditezők szerint inkább tűnt egy Unreal Engine-es demónak, mint a világ egyik legnépszerűbb játékához készült kedvcsinálónak, azonban érkeztek ennél is borúlátóbb vélemények. Az előzmény az, hogy a League of Legends gyenge évet zárt 2022-ben: hat bajnok helyett csak öt érkezett és a meglévők közül is csak egyetlent újítottak meg nagyobb mértékben, de visszafogott volt a máskor jelentős változásokat hozó előszezon is, az egyik legnagyobb "újdonságot" egy korábban kivágott, semleges szörny visszatérése jelentette.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Azt is sokan nehezményezték, hogy a játékon belüli történetmesélés jelentősen elapadt, tartalomhiány ütötte fel a fejét. Ezután olaj volt a tűzre a Riot Games vezérigazgatójának, Nicolo Laurentnek a mondata, miszerint a vállalat 2023-as költségvetése a valaha volt legnagyobb, hiszen így a rajongók könnyen hihették azt, hogy a büdzsé elmegy a cégnél formálódó többi projektre. A helyzetet tovább súlyosbították a közösség olyan jeles tagjai, mint az egyik YouTuber, Necrit, aki a Brink of Infinityre válaszul közzétett egy videót  a "League TÉNYLEG haldoklik" címmel. 

A Riot természetesen reagált a dologra, és Twitteren részletesen kommunikálta a játékosok felé, hogy milyen "példátlan körülmények" vezettek az említett videó "alternatív megközelítéséhez" és elismerték, hogy kommunikatívabbnak kellett volna lenniük, ami megakadályozta volna a spekulációkat. Hisznek ugyanis abban, hogy a LoL előtt fényes jövő áll. Hamarosan további információkat is hallhattunk majd arról, hogy ezt miképpen kell elképzelni. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)