Hirdetés

A League of Legends Neekója újabban toronnyá is tud változni, de ez nem jó így

|

A League of Legends egyik karakterét le kellett tiltania a fejlesztőknek, mert az egyik képessége elképesztő furcsaságokat kezdett művelni.

Hirdetés

A League of Legends zárt bétája óta nem kevés furcsaságot láttunk már. Megnézhettük a klienst a legrosszabb és a legjobb állapotában is, de olyan még nem fordult elő, hogy egy karakter egy toronnyá tudjon változni. Neekonak most ezt is sikerült elérnie.

A karakter egyébként is egy alakváltó, de alapvetően ő csak a társait tudná lemásolni. Egy bugnak köszönhetően most Neeko egy torony alakját is képes felvenni, és nem is akármelyikét, hanem a Nexus Obeliskét. Az az a nagy szobor, ami agyonlézerezi az ellenséges karaktereket, ha megpróbálnak betörni a csapatunk feltámadási pontjára.

Hirdetés

A Nexus Obeliskek gyakorlatilag gyilkológépek, hiszen a céljuk az, hogy ellehetetlenítsék a feltámadó karakterek azonnali lemészárlását. Ezt az erőt hadba állítani nem kicsit ijesztő, és a lenti videónak köszönhetően magatok is láthatjátok, hogy mi lesz ennek az eredménye.

Látni ezt a gyakorlatban nem kicsit volt vicces, de ettől függetlenül persze nem kérdés, hogy az ezt lehetővé tevő bugot azonnal ki kell irtani. A Riot Games nagyon gyorsan elzárta Neekot, így jelenleg nem lehet a karaktert kiválasztani semmilyen játékmódban sem.

A játék rajongói épp azt találgatják, hogy hogyan lehetséges ez. Elvileg különbségnek kellene lennie egy bajnok és egy épület között, de régebbi technikai elemzésekből már kiderült, hogy a League of Legends legtöbb eleme "minionként" funkcionál a kódban.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Ezt maga Riot Xypherous fejtette ki bővebben egy Reddit posztban.

"Az a monda, hogy »minden egy minion«, többé-kevésbé igaz, de közelebb vagyunk az igazsághoz, ha azt állítjuk, hogy »minden egy elem«, mintha azt mondanánk, hogy »minden egy ösvényén szaladgáló minion«.

Az ösvények minionjai alapvetően nagyon összetettek: rendelkeznek modellel, animációkkal és őket vezérlő intelligenciával. Az alapvető 'elem minionok' ilyenekkel nem bírnak (felhasználásuktól függően úgy gondolok rájuk, mint álldogáló kockákra)."

Egyes játékosok szerint Neeko kódja egyszerűen elfelejtette ellenőrizni, hogy mi micsoda, de ez valószínűleg hibás feltételezés. A karakter már több mint 24 órája ki van kapcsolva, így jó esély van egy komplexebb összeakadásra.

Akárhogy is, a helyzetet nem segíti, hogy épp hálaadási hétvége van. Ilyenkor egész Amerika lekapcsol, így valószínűleg Neeko a kispadon fog pulykát tömni a következő néhány napban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)