Hirdetés

A Rainbow Six: Siege PC-s játékosai véletlenül konzolosok közé keveredtek, mészárlás lett a dolog vége

|

Egy bug miatt szenvednek a kontrolleres lövészek, akiket halomra ölik a véletlenül közéjük keveredett egérbűvészek.

Hirdetés

Egy új bug bukkant fel a Rainbow Six: Siege-ben, ami a PC-sek számára kellemesen gyengéd meccseket, a konzolosoknak pedig eleven rémálmokat hozott. Az elmúlt néhány hétben egyre többen kezdték jelenteni, hogy PC-s felhasználók bukkantak fel a konzolos R6 lobbikban.

A Rainbow Six: Siege az egyik utolsó lövölde volt, ami csatlakozott a nagy cross-platform összeboruláshoz, de korlátozott lehetőségekkel hozta el a funkciót. Az xboxos és playstationös játékosok ugyan játszhatnak egymással, de a PC-sek saját meccskereső buborékot kaptak.

Hirdetés

A döntés érthető: egy taktikai lövöldéről beszélünk, amiben nincs célzásrásegítés, és egy kósza lövedék egész meccseket dönthet romba. Az egér+billentyűzet jóval precízebb irányítást tesz lehetővé, így a Ubisoft meg sem próbálta a PC-s tábort összemosni a konzolosokkal. Egy bug viszont mégis azt okozza, hogy a két világ összecsatlakozik.

"Most játszottam 5 meccset és nem értettem, hogy miért voltak ilyen elképesztően könnyűek (Diamond játékos vagyok PC-n). Senki sem írt vissza chatben, és aki bekapcsolta a mikrofonját, annak iszonyat hangminősége volt. Aztán a csapattársaim elárulták, hogy ők PS5-ről játszanak és mind Copper-Silver rangban vannak."

Im a PC player and I am playing agaisnt console players
by u/Not_Ecko251 in Rainbow6

A fentihez hasonló posztok tucatjai bukkantak fel a fórumokon és közösségi oldalakon. A játékosok szerint nem is az a legrosszabb, hogy egy-egy ilyen eset előfordul, hanem hogy amikor megtörténik, akkor az érintett PC-s résztvevő több meccsre is a konzolosok közé ragadhat.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozza a meccskereső hibát, így az sem biztos, hogy a PC-s tábor képes lehetne-e arra, hogy szándékosan kihasználja a bugot a könnyebb meccsek felkutatásának érdekében. Egy Siege videós, Coreross megpróbálta szándékosan belökni magát a konzolosok közé, és sikerült is neki. Azt nem hozta nyilvánosságra, hogy hogyan is csinálta ezt, de hozzátette, hogy sajnos egy nem túl bonyolult dologról van szó, így ez egyre gyakoribb eset lehet.

A Ubisoft még nem reagált az ügyre, de reméljük, hogy nem ülnek sokáig a babérjaikon. Az ilyesmi hosszú időre meg tudja keseríteni egyesek játékélményét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)