Hirdetés

A Riot Games két League of Legends-bajnokot is kitiltott versenyéről

|

Nagyon ritkán fordul elő olyan, hogy a Riot egyszerűen megtiltja egy-egy karakter beválasztását, de ezúttal jó okuk volt erre.

Hirdetés

A League of Legends profi ligájában van egy szabály, miszerint egy új vagy jelentősen átdolgozott karakternek elérhetőnek kell lennie mind a négy nagyobb régió rájátszása alatt, különben az a karakter nem lehet választható egy nemzetközi versenyen.

Emiatt történnek most megszorítások, ami az elérhető karakterek számát illeti. Közeleg ugyanis a 2023-as Mid-Season Invitational, ahol a világ legjobbjai gyűlnek össze játszani, és kulcsfontosságú dolog egyenlő esélyeket teremteni minden résztvevő számára.

Hirdetés

A Riot Games emiatt betiltotta Yuumit és Miliot az MSI-on. Milio esete tiszta sor: a karakter még meg sem jelent a játékban, mire az LPL (a kínai liga) rájátszása már javában pörgött, így a szabályokra való tekintettel neki ki kell hagynia az MSI-t. Yuuminál egy kicsit ennél összetettebb a szituáció, bár nem sokkal. A világszerte teljes szívből gyűlölt karakter a közelmúltban kapott pár finomhangolást, az pedig eléggé átalakította a varázsmacskát ahhoz, hogy ne engedjék be őt sem egy nemzetközi versenyre.

League of Legends rajongók tömegei gyülekeznek épp, hogy örömmel temessék Yuumit, de ez az öröm persze rövid életű lesz: az MSI után a macsesz tovább hergelhet majd mindenkit a profi ligában.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)