Hirdetés

A Riot Games új partneri szerződése hatalmas botrányt kavart, vissza is kellett mondaniuk

|

Tegnap a League of Legends európai profiliga bejelentette, hogy az egyik új partnere a Neom nevű vállalat, amit közvetlenül a Szaúd-arábiai király pénzel. Ez komoly ellenérzéseket váltott ki a közösségből.

Hirdetés

A League of Legends fejlesztéséért felelős Riot Games tegnap este bejelentette, hogy a Neom nevű vállalat lesz az LEC egyik fő, új partnere. Röviddel a bejelentés után a liga kommentátorai a közösségi felületeiket használva, sorban fogalmazták meg nemtetszésüket a döntés kapcsán. Az e-sport személyiségek után a közösség is felhördült.

Hirdetés

A kommentátorok és a rajongók a szaúdi kormány alapvető emberi jogokkal szembenő cselekedeteire és rendelkezéseire hivatkozva tiltakoztak a partneri kapcsolat ellen. Ma reggelre Alberto Guerrero, a Riot Games európai, közel-keleti és afrikai e-sport régiók vezetője egy közleményben értesített arról mindenkit, hogy visszavonják a döntésüket.

"Egy liga üzemeltetőiként fontosnak érezzük, hogy felismerjük azt, amikor hibát követünk el, és olyan gyorsan tegyük helyre azt, amennyire csak lehetséges. Ugyan továbbra is elkötelezettek vagyunk a Szaúd-Arábiában és a Közel-Keleten élő rajongóink felé, komolyabb megfontolás után úgy döntöttünk, hogy azonnali hatállyal megszüntetjük az LEC partneri kapcsolatát a Neommal. Elhamarkodottan léptünk, éket vertünk magunk és a közösség közé, miközben azon dolgoztunk, hogy bővítsük az e-sportunk lehetőségeit. Ebben az esetben elhibáztuk a számításainkat, de komoly belső vizsgálatot tartunk majd, hogy ilyen többé ne fordulhasson elő."

A Neom célja egy futurisztikus, ultramodern város kiépítése Szaúd-Arábiában 500 milliárd dolláros költsévetéssel. A céget és a projektet közvetlenül a szaúdi koronaherceg, Mohammad bin Salman támogatja és vezeti. A kommentátorok panaszaikban felhozták a szaúdi vezetők bánásmódját a kisebbségekkel szemben (miközben a Riot értékrendszere közismert ebben a kérdésben), és megemlítették közelmúlt történéseit, amikor a kormány ki akarta erőszakolni a Huwaitat törzset arról a földről, ahová a Neom várost akarják felhúzni. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)