Hirdetés

A Riot nem tétlenkedik: jön az első Legends of Runeterra világbajnokság

|

A srácok a kártyajátékkal is meg akarják hódítani az e-sport ipart, és egy lazább szezonális bajnokság után már a nemzetközi arénát építik.

Hirdetés

A Riot Games tavaly tavasszal engedte útjára a Legends of Runeterra című gyűjtögetős kártyajátékát, ami hatalmas sikert aratott a League of Legends rajongók és a műfaj szerelmesei között. Tavaly decemberben meg is rendezték az első nagyobb versenyt, ahol 10 ezer dollár volt a nyereményalap, és ahol megkoronázták a Monuments of Power és Cosmic Creation szezonok első számú bajnokát. Ezúttal azonban valami nagyobbra készülnek.

A stúdió e-sport részlege büszkén jelentette, hogy idén egy 200 ezer dolláros összdíjazású világbajnokságot rendeznek, ahol 192 játékos fog megküzdeni az első helyért. A főeseményre 16 résztvevő kerülhet be, melyek között lesz 6 Amerikát, 5 Európát és 5 Ázsiát képviselő játékos.

Hirdetés

A világbajnokság jövőbeli döntőseinek először elég pontot kell elérniük rangsorolt meccseken és szezonális versenyeken keresztül ahhoz, hogy kvalifikálhassák magukat a regionális selejtezőkre. Ott 64 fős versenysorozatokon kell átverekedniük magukat a kijutáshoz.

A 16 részvevőnek először a csoportkörökben kell majd bizonyítaniuk, azután pedig egy egyeneságas versenyen kell megküzdeniük majd a továbbjutókkal.

A Legends of Runeterra Wold Championship 2021 pontos időpontját még nem ismerjük, de a fő esemény valamikor szeptemberben kerül megrendezésre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)