Hirdetés

A Sony a nézők kezébe adná az e-sport meccsek irányítását

|

Érdekes kezdeményezés, ami rengeteg kellemetlenséget is okozhat, ha nem jól használják.

Hirdetés

Napról napra egyre nagyobb teret hódítanak maguknak az e-sport játékok, melyek kezdetben csak PC-n voltak jelen, manapság azonban már konzolon is egyre több kompetitív címmel találkozhatunk. Jól látja az emelkedő tendenciát a Sony is, akik egy különleges mechanikát védettek le, amivel alaposan fel lehetne kavarni azt az e-sport receptet, melyet már jól ismerünk

A japán cég tavaly nyújtotta be a szabadalmat, ami lehetőséget adna a nézőknek, hogy kirúgjanak játékosokat a közvetített mérkőzésből. A döntés ellen az érintett játékos semmit nem tehetne, a játéktól, vagy az esemény lebonyolításától függően esetleg egy másik meccshez csatlakozhatna. A nézőket segítené a döntések meghozatalában egy felület, ahol láthatnák a játékosok rangját, a játékban eltöltött idejüket és egyéb releváns statisztikáikat.

Hirdetés

Egy ilyen mechanikával könnyű lenne visszaélni, éppen ezért a Sony egy minimum küszöböt építene be. A szavazók legkevesebb 60%-ának kellene a kirúgás mellett döntenie ahhoz, hogy egy versenyző kikerüljön a mérkőzésből. A magasabb rangú játékosok szavazata többet érne az összesítéskor, ami tovább csökkentené a visszaélések lehetőségét.

Ugyan izgalmasan hangzik, hiszen felrázná a most ismert e-sport-receptet, a mechanika több sebből vérzik. Egy toxikus nézőtábor gond nélkül nézhetne ki magának valakit, a célpontot pedig pillanatok alatt kitehetnék a meccsből. A szabadalom továbbá pénzért is lehetőséget adna játékosok eltávolítására, sőt, figyelmeztetni is lehetne a versenyzőket, hogy szedjék össze magukat, vagy nem lesz jó vége.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Látszanak ugyan jó gondolatok a szabadalomban, az viszont kijelenthető, hogy ebben a formában nem működőképes, és csak remélni tudjuk, hogy ezt a Sony egyik játékánál sem szeretné bevezetni, vagy legalábbis nem ebben a formában. Szerintetek jó dolog lenne, ha a nézők ilyen szinten befolyásolhatnának e-sport mérkőzéseket?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)