Hirdetés

A Szerencsejáték Zrt. lett a magyar e-sport válogatott főszponzora

|

A Szerencsejáték Zrt. és a HUNESZ stratégiai együttműködése új szintre lépett.

Hirdetés

Az elmúlt években a járvány ellehetetlenítette a hagyományos sportversenyeket, viszont cserébe jelentősen megnőtt az e-sportok iránti érdeklődés, és ehhez a sportfogadás is igazodott. 2020 őszén széles körben elérhetővé vált az e-sport fogadás a Tippmixpro felületén és a lottózókban, már a nyár végi tesztüzem során is 400 millió forintos bevételt termelt a Szerencsejáték Zrt.-nek.

Két évvel később a sportfogadási kínálatban szereplő 57 sportág közül az e-sport a 4. legnépszerűbb, ezen belül is főleg a FIFA és az NBA 2K - az e-sport bevétel 90%-át az ezen két játék megmérettetéseire érkező fogadások adják, és míg online a FIFA a népszerűbb, a lottózókban az NBA 2K kapcsán fogadnak többen. 134 ezer e-sport eseményre lehetett fogadni a tavalyi évben.

Hirdetés

A napokban tartott sajtótájékoztatón a Szerencsejáték Zrt. és a HUNESZ bejelentette, hogy új szintre lép 2021. április 13-a óta tartó együttműködésük, melynek célja eddig is a professzionális alapokon működő hazai élsport támogatása volt: a szerencsejáték-felügyelet a magyar e-sport válogatott főszponzora lett.

A 21 fős magyar e-sport válogatott tagjai jelenleg a 14. IeSF Világbajnokságra készülnek, amit november 30. és december 12. között Balin rendeznek meg.

"Folyamatosan növekszik Magyarországon az e-sport ismertsége és népszerűsége, az e-sport-játékokkal játszók száma, legyenek akár alkalmi gamerek vagy komolyabb versenyzők. A 2022 áprilisában - az eNET az Esportmilla és a HUNESZ együttműködésével - készített országos reprezentatív felmérés szerint a magyar felnőtt lakosság 56 százaléka, azaz mintegy 3,5 millió fő játszik videójátékokkal, a legtöbbet játszott játékok listáját pedig itthon a League of Legends és a Counter Strike vezeti. Folyamatosan és dinamikusan emelkedik az e-sportágakat versenyszerűen űzők száma is, és magyar e-sportolóink egyre kiemelkedőbb eredményeket érnek el a nemzetközi versenyeken. Külön öröm számunkra, hogy a Szerencsejáték Zrt. kiemelt hangsúlyt fektet az e-sportra, és stratégiai együttműködésünk keretében immár főszponzorként támogatja a magyar e-sport válogatottat"

- nyilatkozta Biró Balázs György, a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

"A 2021-ben a HUNESZ-szel kötött stratégiai megállapodásunkkal nem csupán az e-sport hazai népszerűsítését vállaltuk, hanem fontos célnak tekintettük a széleskörű edukációt is a felelős és tudatos játék érdekében. Büszkék vagyunk arra, hogy a mostani válogatott főszponzorációs megállapodással a magyar e-sport legjelentősebb pillanatainál is ott lehetünk"

- hangsúlyozta Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

A Szerencsejáték Zrt. e-sport fogadási árbevétele 2021-ben 18,4 milliárd forint volt, már a sportfogadási árbevétele 5%-át ez teszi ki. Az e-sportra fogadók általában hagyományos sportfogadásban is aktívak.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)