Hirdetés

A Valorant fejlesztői szeretnék, hogy nők és gender kisebbségek tagjai is versenyezzenek

|

A Riot Games új kezdeményezésével egy sokrétűbb e-sportszcénát szeretne teremteni.

Hirdetés

Bár a helyzet itt-ott lassan javul, az internet és a kompetitív játékok világa még mindig nem annyira kényelmes terep a nőknek és a kisebbségek tagjainak, mint a többséget képviselő (zömmel fehér) férfiak számára. A toxikus viselkedés, a sértő megnyilvánulások sokakat eltántorítanak attól is, hogy felvállalják magukat az online térben, és még csak extrém dolgokra sem kell gondolni: mind ismerjük azt a jelenséget, amikor egy lány szól a mikrofonba, és egyből kapja a kéretlen bókokat vagy beszólogatásokat.

Hirdetés

A Valorant fejlesztői úgy próbálnak javítani a helyzeten, hogy elindítják a VCT Game Changers kezdeményezést, ezzel bátorítva a női játékosokat és a valamely szexuális kisebbséghez tartozókat a profi ligákban való részvételre. Ennek két ága van: a VCT Game Changers Series, melynek első állomása egy észak-amerikai esemény lesz, amit márciusban rendeznek meg, illetve az Academy, ami a félprofi és amatőr játékosokat kívánja magasabb szintre emelni a Galorants közösség segítségével.

A cél, hogy a Valorant Champions Tour egy befogadóbb, a közösség összetételét jobban tükröző bajnoksággá váljon. A Riot Games korábban végzett egy felmérést, melynek keretében a válaszadók 79 százaléka nyilatkozta, hogy valamely meccs végeztével toxicitás áldozata lett, és a női játékosok egyharmada számolt be arról, hogy szexuálisan zaklatták.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)