Hirdetés

A Valve 37 edzőt tiltott ki CS:GO versenyekről egy bug kihasználása miatt

|

A kérdéses edzők közül négyen soha többé nem vehetnek részt egyetlen nagyobb CS:GO tornán sem.

Hirdetés

Még 2020. augusztusában történt, hogy az ESL és a Valve felfüggesztette három CS:GO e-sport csapat edzőjét, mert azok kihasználtak egy megfigyelő oldali hibát. A bug lehetővé tette, hogy a megfigyelő módban nézelődő trénereknek, hogy azok az ellenséges csapat tudta nélkül, bárhonnan szemmel tarthassák az eseményeket. Amikor az első körös büntetések lepörögtek, az ESL még nem sejtette, hogy valójában hányan használták ki ezt a bugot.

Az eset miatt indított vizsgálat fényt derített rá, hogy további 37 edző segítette játékosait ily módon, bár nem mindegyikük érdemel ugyanakkora büntetést. A szabályszegés mértékétől függően határozták meg a szankciókat, így akadnak olyanok, akiknek csak egy versenytől kell távol maradniuk, míg másoknak öttől. A legkeményebben négy trénert büntettek meg, ők így például soha többé nem vehetnek majd részt Major versengésen.

Hirdetés

A Valve az események fényében a kompetitív szabályzatot is átalakította. A jövőben a játékosokon kívül senki sem tartózkodhat a játékosok által elfoglalt szobában és szerveren. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ezután az edzők csakis a meccsek előtt és azok végeztével segíthetnek a csapataiknak. Mivel a legtöbb e-sport játékban ez régóta így működik, nehéz elképzelni, hogy a módosításból különösebb botrány kerekedne.

A CS:GO közösségben egyébként nem csak az edzőkkel vannak gondok. A játékosok például elkezdtek saját meccseikre fogadni, ami szintén jó pár kitiltást eredményezett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)