Hirdetés

A Valve váratlanul elkaszálta a Dota 2 téli versenyét, kiborultak az e-sport csapatok

|

Azt mindenki megérti, hogy a járvány miatt vannak események, amikről le kell mondani. Ettől függetlenül nincs minden rendben.

Hirdetés

Tegnap érkezett a hír, miszerint a Valve kénytelen volt lemondani az eredetileg februárra tervezett Major versenyét. Tekintettel a pandémia okozta helyzetre, ez abszolút érthető lépés, és nem is vitatja senki, hogy a jelenlegi körülmények között veszélyes lenne megrendezni egy LAN-eseményt.

Az e-sport szervezetek vezetői ezt mind megértik, de azzal már nem tudnak megbékélni, ahogyan a Valve a helyzetet kezelte. Szerintük túl későn jött a bejelentés, és az elmaradás okozta nehézségeket sem megfelelően rendezték.

Hirdetés

A Majorrel pontokat és pénznyereményt is kaptak volna a csapatok (egy 500 000 dolláros nyereményalapról van szó), és míg a pontokat átszervezik oly módon, hogy későbbi események helyezéseihez csapják majd hozzá, addig a pénznyereményről egy árva szó sem esett. Ugyan a pontokkal való bűvészkedés is okozhat problémákat, a várt kifizetések elmaradása jóval nagyobb gond.

Mindeközben a Dota 2 közösségének egésze sem boldog. A legutóbbi battle pass-szel kevesek voltak elégedettek, a játék hónapok óta nem kapott egy nagyobb tartalmi csomagot, és a Valve látszólag nem foglalkozik annyit az e-sporttal, mint amennyit kellene.

Reméljük, hogy a Dota 2 hanyatlását csak a körülmények okozzák, és hogy a Valve-nek vannak tervei a közösség megbékítésére.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)