Hirdetés

Az amerikai hadsereg az e-sportot is felhasználja a toborzásra

|

Miután pár éve rekord alacsony számú új kadétot sikerült a hadsereg kötelékébe csábítani, a fegyveres erők egy új módszerrel szerettek volna megpróbálkozni.

Hirdetés

Az emberiség valószínűleg leghosszabb, nemzeteken átívelő háborúskodás nélküli időszakát éli, ennek következtében a hadseregeknek egyre nehezebb a toborzás. Amerikában nemrég egy új e-sport csapatot indított a hadsereg, azzal a nem titkolt céllal, hogy a legnagyobb gaming rendezvényeken hívják fel a figyelmet a katonaélet előnyeire. 

Hirdetés

2018 végén a katonák egy új lehetőségre lehettek figyelmesek, ugyanis tagokat vártak a hadsereg e-sport csapatába, amire 2019 januárjára 6500-an adták be a jelentkezésüket. Végül 30 tagot választottak ki, akinek az lett a feladatuk, hogy rendes e-sportlóként állják meg a helyüket, emellett pedig figyeljék azokat a fiatal játékosokat, akiket érdekelhet a katonai szolgálat.

"Meg kellett legyen a képességük arra, hogy párbeszédet kezdeményezzenek arról, milyen is a hadseregünkben szolgálni, és megfigyelni, hogy akikkel kapcsolatot teremtettek, érdeklődnek-e a csatlakozás iránt."

- mondta el Frank Muth tábornok, a toborzásért felelős parancsnokság vezetője.

Mikor előhozakodott az ötlettel, a döntéshozók természetesen azt sem igazán értették, hogy pontosan miről beszél, de miután egyre többen hagyták ott a sereget, emellett viszont nem nőtt az új katonák száma, kénytelenek voltak nyitni az új ötletek felé.

Mivel a játékosok között a 17-24 év közötti korosztály dominál - pont az, akik a hadsereg számára is kellenek -, evidens volt a döntés, nem is beszélve arról, hogy a videojátékok témája sokszor függ össze a háborúval, ami egy újabb kapcsolódási pont lehet. A csapat 22 városban járt már, eközben pedig rengeteg infót gyűjtöttek arról, hogy kik lehetnek érdekeltek a hadseregbe lépés kapcsán. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)