Hirdetés

Annyi a megbundázott CS:GO meccs, hogy már az FBI is nyomoz az ügyben

|

Hatalmas botrány kerekedett a Counter-Strike közösségben, most pedig már a hatóságok is keresik a csalókat.

Hirdetés

Egy-két évvel ezelőtt az ausztrál rendőrség már letartóztatott néhány embert, amiért Counter-Strike: Global Offensive meccseket bundáztak meg, viszont úgy tűnik, hogy ez még nem volt elég ahhoz, hogy eltántorítsa a csalókat, ugyanis az Egyesült Államokban jelenleg az FBI kezdett nyomozni egy szervezett csoport után.

Ian Smith, az Esports Integrity Commission (vagyis az Esport Etikai Bizottság) biztosa nemrég egy YouTube videóban beszélt arról, hogy az ausztrál ügyet követően jelenleg az FBI-nak is segédkeznek abban, hogy lebuktassanak egy csoportnyi csalót az észak-amerikai MDL-ben (Mountain Dew League):

"Klasszikus bundázásként tudnám jellemezni. A játékosok nem saját maguk próbálnak spontán nyerészkedni, hanem valaki a fogadóirodákon kívül lefizeti őket, hogy cserébe biztosítsanak egy előre egyeztetett végeredményt, ráadásul régóta, és szervezetten működik az egész. Emiatt most egy bizonyos fokig együttműködünk a rendőrséggel és az FBI-al, akik csak nemrég kezdtek el sportfogadási csalásokkal foglalkozni. Jól végzik a munkájukat, de tapasztalatlanok a témában, mivel a sportfogadásnak nincs olyan nagy múltja az Egyesült Államokban."

Hirdetés

Az elmúlt években már többször is voltak szerencsejátékkal kapcsolatos botrányok az esport világában, viszont az Egyesült Államok még ennek ellenére is le van maradva az ilyen jellegű ügyekre vonatkozó jogszabályokban, ezért is van az, hogy a hatóságoknak még ki kell tapasztalnia ezt a teret ahhoz, hogy érdemben fel tudjanak lépni a csalókkal szemben.

Ausztráliában egyébként idén is kibannoltak egy nagyobb csoportnyi játékost, akik bundázni próbáltak és Smith szerint ebben az ügyben is van előrelépés, de mivel már jogi útra terelődött a dolog, ezért kell egy kis idő, mire minden információt publikussá lehet tenni. Annyi azért már most is kiderült, hogy az Egyesült Államokbeli szervezettel szemben Ausztráliában egy sokkal szervezetlenebb jelenségről van szó, ráadásul a legtöbb csaló csak annyit követett el, hogy a saját meccseire fogadott. Smith szerint ebben az esetben sokkal könnyebb dolguk van, ugyanis "egyszerű hülyékről van szó".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)