Hirdetés

Áthelyezik a Rainbow Six Siege hivatalos versenyét, mert felháborodtak a rajongók

|

A Rainbows Six Siege egyik idei versenyét egy, az emberi jogok tekintetében nem túl jól álló országban rendezték volna, de a népharag elsöpörte a tornát.

Hirdetés

Izgalmas és érzelmekkel teli időszakon van túl a Rainbow Six Siege közössége, ugyanis közel két hétig feszültek egymásnak a legjobb csapatok a játék egyik fontos tornájának számító Six Invitational alkalmával. Eközben nem csupán az FPS e-sport szcénájának egy elhunyt tagjáról emlékeztek meg a készítők, hanem azt is bejelentették, mit hoz a jövő az érdektelenségtől megmentett lövöldében idén. Ez érintette a tartalmi újdonságokat, illetve az e-sport versenyeket is, az utóbbit illető terveken viszont máris változtattak a szervezők.

Hirdetés

A szorosan együtt dolgozó Ubisoft és ESL azt jelentette be, hogy három Six Major versenyt tartanak idén, amik közül az elsőt májusban, az Egyesült Államokban rendezik, a harmadikat pedig novemberben, egy egyelőre még nem nem nevezett ázsiai helyszínen. A problémát nem ezek, hanem az augusztusra bejelentett Rainbow Six Siege torna jelentette, amit az Egyesült Arab Emírségekben tervezett megrendezni a Ubisoft.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ez hamar kiváltotta a játék közösségének rosszallását, a helyszínválasztás ugyanis sokak szerint legitimálja a rezsimet, ami több emberi jogi szervezet szerint alapvető jogokat nem tart tiszteletben, kritikusait börtönbe zárja és zaklatja, de beszámolók szólnak emberrablásról és kínzásról is. Az országban különösen rossz az LMBTQ kisebbségek jogi helyzete, a homoszexualitás például halállal, életfogytig tartó börtönbüntetéssel, korbácsolással, vagy kémiai kasztrációval is büntethető.

Ugyan ez az e-sport meccsek közben nem jelenik meg prominensen, a háttértörténete szerint a Rainbow Six Siege néhány karaktere a heteroszexuálistól eltérő szexuális identitással rendelkezik. Emellett a játék nagy e-sport-versenyeinek rendszeres kommentátorai között is van egy biszexuális és egy transz nő is, amit a játékbeli karakterek sokféleségével együtt a Siege közössége úgy értelmezett, hogy a Ubisoft egy befogadó közösséget épít a játék köré. Ezért sokan elégedetlenségüket fejezték ki az Emirátusokban tartott verseny miatt a közösségi médiában, köztük a Rainbow Six közösségével kapcsolatot tartó munkatárs, és a R6 Siege történetéért felelős egyik író is. A kezdeményezéshez egy online petíció is társult, amit tizenháromezernél többen írtak alá, összességében pedig mindez elég volt, hogy megváltoztassa a Six Major versenyek szervezőinek véleményét.

Kedden azt jelentette be a Rainbow Six e-sportért felelős szervezet, hogy új helyszínt keresnek az augusztusi eseménynek, illetve némileg eredeti döntésüket is magyarázták. Elmondásuk szerint a helyszínválasztással az volt a céljuk, hogy a Közel-Keletet és Észak-Afrikát felölelő régió feltörekvő e-sport közösségét támogassák és elismerjék azzal, hogy az ő régiójukban rendeznek egy fontos tornát. Kiemelték továbbá,  hogy a helyi kormánnyal és partnereikkel történő egyeztetések alapján úgy gondolták, gond nélkül meg tudták volna rendezni a versenyt Abu-Dzabiban. Ezzel együtt meghajoltak a közösség akarata előtt és új helyszínt keresnek a Major tornának, a régió e-sport közösségét pedig helyi tornák szervezésével tervezik támogatni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)