Hirdetés

Az 5 legfontosabb League of Legends hős a világbajnokság szerint

|

A selejtezőrészleg hősválasztási taktikái nagyban befolyásolhatják a csoportkörök első hetét.

Hirdetés

A League of Legends 2021-es világbajnoksága már teljes gőzzel dübörög. A múlt héten lepörgött a selejtezőszakasz, ma pedig elindul a csata a csoportkörökből való kijutásért is. Ugyan eddig csak a kisebb régiókat láthattuk küzdeni, a kicsik hősválasztásai már megszabhatják a következő hetek taktikáit. 

A Worlds 2021 első hetében összesen 80 karakter bukkant fel a választás/tiltás szakaszban: 75 hőst legalább egyszer csatába vittek, az 5 maradék pedig a tiltópadon ücsörgött. Ez egyébként egy apró növekedést jelent a tavalyi Play-inhez képest, amikor összesen 78 karakter bukkant fel ilyen-olyan formában. Alább a jelenlegi tapasztalatok alapján legfontosabb öt karakter listáját találjátok.

Hirdetés

Felső ösvény: Irelia

A pengetáncos lett a világbajnokság legveszélyesebb hőse, tekintettel rugalmas szerepkörére. A karakter mind a felső, mind a középső ösvényen hatékony, így nem is csoda, hogy egyelőre ő a legtöbbször tiltott hős a versenysorozat folyamán. Összesen 26-szor tiltották le a 38 menet alatt. Mivel Irelia volt a múlt hét egyik főbb szereplője , így nem lennénk meglepve, ha a csoportkörökben is sűrűn előkerülne.

Dzsungel: Lee Sin

A klasszikusok mindig bevállnak: ahogy az idei MSI során, úgy Lee Sin a Worlds alatt is fontos tényezővé vált. Utolérhetetlen mozgékonysága, és sokrétű képességei mindig is hasznossá tették a vak szerzetest, de a Play-in alatt kifejezetten népszerű volt. A 38 meccsből 21-re beválasztották, és 15-ben letiltották. Ha valakit, akkor őt biztosan viszont fogjuk látni a fő esemény meccsein.

Középső ösvény: Ryze

A Worlds eddig talán legváltozatosabb terepe volt a középpálya, de amikor a taktika megborul, akkor mindenki visszakanyarodik a jólbevált mágusokhoz. A varázslók között nincs megbízhatóbb választás, mint a jó öreg rúnamágus, amit 9 választás és 17 tiltás be is bizonyított. Alig várjuk, hogy a karaktert olyan legendák kezében láthassuk majd, mint Doinb, Scout vagy Faker.

Lövész: Miss Fortune

Ha már a klasszikusoknál tartunk, akkor nem hagyhatjuk szó nélkül az alsó ösvény pisztolyos királynőjét, Miss Fortune-t sem. A Play-in 38 meccse alatt 37-szer bukkant fel vagy a tiltópadon vagy a pályán, és nem véletlenül. A karakter jelenleg egy lenyűgöző 16:13-as eredményen áll, ami nagyon szépen bizonyítja a csapatharcokba hozott tűzerejének hatékonyságát.

Támogató: Leona

Miss Fortune győzelmi arányánál csak a naplovagnak vannak szebb eredményei. A Leona jelenleg a Worlds legerősebbnek kikiáltott támogató karaktere, köszönhetően a 19 győzelmének, amit 24 meccsből hozott össze. Leona képességei példátlanul fontossá váltak a jelenlegi metában, és ennek köszönhetően nagyrészt a támogató játékosok diktálhatják a meccsek tempóit.

Ügyes játékkal persze elkerülhetőek a hős bénításai, és a csoportkörökben a világ legjobbjai játszanak majd. Meglátjuk, hogy képesek lesznek-e túlélni Leona diadalmenetét.

Különdíj: Amumu

A karaktert az elmúlt hét évben egyszer sem láttuk a támogató pozícióban, de az idei Play-in szakaszban valamiért nagyon népszerű lett. A szomorú múmiát 11-szer beválasztották és 11-szer kitiltották, és bár ez alapján azt hinné az ember, hogy az ereje miatt kapkodnak érte, de az eredményei egyelőre nem ezt bizonyítják. A 11 meccséből egyelőre csak hármat nyert meg.

Szerintetek miért ilyen népszerűek ezek a bajnokok? Visszatérnek majd a csoportmeccsek alatt? Hagyjátok itt véleményeiteket a kommentek között.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)