Hirdetés

Az Assetto Corsa váltja a Gran Turismo 7-et az FIA eSport versenyében

|

Az FIA bejelentette, hogy vége a Gran Turismóval kötött partnerségének.

Hirdetés

Az 505 Games és a KUNOS Simulazioni közleménye szerint az Assetto Corsa Competizione kerül a 2022-es FIA Motorsport Games eSport versenyébe, ezzel pedig kiebrudalja a Gran Turismo 7-et, amely egyébként a Sony eddigi legrosszabbra értékelt játéka lett. Az FIA 2019-ben tartotta meg az első Motorsport Games eseményt, akkor a Gran Turismo Sport volt a középpontban, aztán a következő két alkalmat sajnos meghiúsította a koronavírus-járvány. Idén azonban visszatér. 

Ez az első alkalom, hogy az Assetto Corsa részt vesz egy ilyen bajnokságban, de a győzelmet így sem fogják könnyen adni: minden versenyzőnek az Assetto Corsa Competizione GT 3 járművekből álló felhozatalát kell elsajátítania 17 szakágban, köztük a GT-ben, GT Sprintben és Endurance-ben.

Hirdetés

A nagy eseményre október 26. és 30. között kerül sor Marseille-ben. Az együttműködéssel kapcsolatban nagyon pozitívan nyilatkozott az FIA Esports Commission elnöke, Niroshan Pereira is, aki szerint nagy örömükre szolgál, hogy a fejlesztőcsapattal dolgozhatnak együtt és használhatják az Assetto Corsát, mert ez az egyik legnépszerűbb cím a játékiparban. A bejelentés alkalmából az 505 Games kiadta az Assetto Corsa Competizione első, American Track Pack névre keresztelt DLC-jét, amelynek köszönhetően a játékosok a KUNOS saját lézerszkennelési technológiájával létrehozott amerikai gyorsulási pályákon versenyezhetnek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A csomagban a Watkins Glen, az Indianapolis, valamint a COTA (Circuit of the Americas) kapott helyet. A DLC 18 euróba, azaz nagyjából 7200 forintba kerül. Emellett - derül ki az American Track Pack steames adatlapjáról - elérhetővé vált az 1.8.15-ös patch is, amely hibajavításokat és új matricákat hozott. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)