Hirdetés

Az eddiginél is keményebben lép fel a Riot a Valorant csalói ellen

|

Eddig sem finomkodott a Riot Games a csalókkal, most azonban azt ígérik, még határozottabb lépéseket tesznek a sportszerűtlen játékosaik szankcionálása érdekében.

Hirdetés

Nagy visszhangot váltott ki, mikor a Riot Games bemutatta a sok ideje készülő FPS játékát, a Valorantot, melynek védelmi rendszere egy eddig közel sem megszokott elven működik. A Vanguard kernelszinten dolgozik, így sokkal több joga van a gépünkön, mint nekünk, cserébe viszont jelentősen hatékonyabb is, mint más anti-cheat programok.

A Riotnak a kezdetektől rendkívül fontos, hogy tisztán tartsa a játékot. Ennek a felfogásnak ékes példája volt a First Strike verseny, ahol a fejlesztők minden jelentkező játékos profilját egyesével világították át, hogy még véletlenül se csaljon senki az eseményen.

Hirdetés

A Valorant fejlesztőinek legutóbbi blogbejegyzéséből kiderül, további szankciók bevezetését tervezik mindazok ellen, akik bármilyen módon sportszerűtlen előnybe kerülnek más játékosokkal szemben. Ebbe a csoportba már nem csak a csalók tartoznak bele, hanem azok is, akik cheaterekkel indítanak meccskeresést. Az ilyen játékosokra a jövőben 90 napos tiltás vár, ami alatt átgondolhatják, hogy megérte-e csalással feljebb jutni a ranglétrán.

Csalókkal elindítani egy lobbyt olyan, mint felszállni a buszra, mely a pokolba tart.

- fogalmazott Matt Paoletti, a Riot Games vezető anti-cheat elemzője.

A fejlesztők szerint a megoldás egy része, hogy változtatnak a rangok közötti átsorolás sebességén, így a Radiant rang elérése is nehezebb feladatot állít majd a csalók elé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)