Hirdetés

Az ESL Pro League kitiltja az orosz kormány támogatta csapatokat

|

Ahogy sok más szórakoztatóipari és sporttal foglalkozó vállalat, úgy az ESL is korlátozza az orosz csapatok részvételét a saját eseményein.

Hirdetés

Az oroszok által indított invázió miatt rengeteg cég kezdett szankciókat bevezetni, és sokan egyenesen kivonultak az orosz piacról. Most az e-sport ipar egyik legnagyobb szereplője, az ESL is hasonló döntést hozott.

Az első lépésük értelemszerűen az volt, hogy határozatlan időre eltolták a régióban szervezett versenyeiket, de az orosz kormányhoz kötődő szervezeteket egyenesen tiltással sújtják.

Hirdetés

Az ESL hivatalos közleményében a következő olvasható:

"Mindnyájunkat megrázott és letaglózott az Oroszország által indított támadás Ukrajna ellen, és reméljük, hogy az ügy gyorsan és békésen megoldódik majd.

A helyzet vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy nekünk is cselekednünk kell. Első körben támogatni fogjuk a menekülteket pénzügyi adományokkal, és fizetett szabadságot kínálunk minden kollégánk számára, aki önkéntesen szeretne segítséget nyújtani."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A szankcionálással kapcsolatos bejelentések ezután következtek. Az ESL új szabályzata szerint az általuk rendezett eseményeken innentől nem vehetnek részt olyan szervezetek és személyek, akiknek feltételezett vagy bizonyított kötelékeik vannak az orosz kormányhoz. Ez valószínűleg nagyrészt a Virtus.prót és a Gambitet érinti.

Azt azért az ESL is tudja, hogy a kollektív büntetésnek nincs értelme:

"Tudjuk, hogy a különálló versenyzőknek nincs közük a kialakult helyzethez, és megsértenénk az e-sport szellemét, ha ennek ellenére is büntetnénk őket. Ha a játékosok hajlandók a saját nevükkel, az országuk, szervezetük vagy csapatuk reprezentációja nélkül játszani, akkor részt vehetnek versenyeinken."

Hozzátették a szervezők, hogy a helyzet rendezésének végéig nem tartanak rendezvényeket Azerbajdzsánban, Örményországban, Fehéroroszországban, Kazahsztánban, Kirgizisztánban, Moldovában, Oroszországban, Tádzsikisztánban, Türkmenisztánban, Üzbegisztánban és Ukrajnában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)