Hirdetés

Az FC Barcelona is belép a League of Legends e-sport színterére

|

A klub jövőre indul először a Superligában.

Hirdetés

Bár a League of Legends e-sport divíziója továbbra is veszteségesen működik, a játék és a sportág iránti érdeklődés nő, így érthető, hogy több, más területeken sikeres klub is szeretne jelen lenni. Az FC Barcelona ma bejelentette, hogy 2022-től az egyik legnagyobb spanyol bajnokságban, a Superligában indít csapatot, betöltve a távozó S2V helyét.

Az Esports.com beszámolója alapján a beugró 200 000 euró volt, a döntésre pedig az sarkallta a klubot, hogy más csapatok is érdeklődnek az e-sport iránt, köztük a Sevillával és a Case Esports-szal.

Hirdetés

A Superliga az idei szezonban közel 5 millió nézőt vonzott, a döntőt több mint 300 ezren kísérték figyelemmel. Azt nem tudni még, kiket igazol az FC Barcelona, de ha fel akarja venni a versenyt az olyan, közismert csapatokkal, mint a MAD Lions Madrid, a Cream Real Betis és a G2 Arctic, jobban teszi, ha nem kezdőkkel próbálkozik.

A Barca egyébként épp súlyos gazdasági krízist él meg, ami közrejátszott abban, hogy Lionel Messi is otthagyta őket. Nem biztos, hogy a hiányt pont az e-sportból sikerül majd pótolni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)