Hirdetés

Az Nvidia szerint az 1080p már kevés az e-sporthoz

|

A cég úgy véli, a profiknak 1440p-ben és 360 Hz-en kell játszaniuk innentől.

Hirdetés

Nem mondhatjuk, hogy a 4K lett az alap a gamingben - hiába képesek 3840 x 2160-as felbontással futtatni játékokat a konzolok, ha ezt választjuk, sokszor kompromisszumot kell kötnünk a részletesség vagy a képfrissítési sebesség kapcsán. PC-n sem jobb a helyzet, ráadásul iszonyú nehéz most olyan kártyát normális áron szerezni, amilyen a kifogástalan élményhez kellene.

A legtöbben beérjük (vagy kénytelenek vagyunk beérni) 1080p-vel, és valljuk be, ez azért nem egy olyan szint, aminél tűrhetetlen a képminőség.

Hirdetés

Az Nvidia viszont úgy látja, ha az átlag játékosoknak elég is az 1080p, az e-sportolók szintjén már az 1440p-nek kell az új sztenderdnek lennie. Bár általánosan az az elfogadott, hogy az 1920x1080 a tökéletes középút, ezen a felbontáson már sok népszerű e-sport-játék több száz fps-sel pörög magas részletesség mellett is.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Mivel az RTX 3080 egy Intel i9-12900K kíséretében a Valorantot, a CS:GO-t, az Overwatchot és a Rainbow Six: Siege-et is több mint 360 fps-sel viszi 1440p-nél, a cég úgy érzi, eljött a váltás ideje. Saját kutatásai alapján egy 27"-es, 1440p-s kijelző 3%-kal javíthatja a profik célzását ahhoz képest, amit akkor nyújtanak, ha egy 24"-es 1080p megjelenítő előtt ülnek.

Még monitorokat is ajánlottak: az ASUS ROG Swift 360Hz PG27AQN, az AOC AG274QGM - AGON PRO Mini LED, az MSI MEG 271Q Mini LED és a ViewSonic XG272G-2K Mini LED szerintük tökéletes, még úgy is, hogy utóbbi három esetében 300 Hz a maximális frissítési sebesség. Ezek még nem kaphatók, de valószínűleg nem gombokért fogják adni őket.

Ti milyen felbontáson játszotok?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)