Hirdetés

Az Overwatch 2 fejlesztői falnak mennek egyes játékosoktól

|

A meccskereső rendszer fejlesztői könyörögnek azért, hogy a játékosok szívassák azt a vadiúj fiókjaikkal.

Hirdetés

Tegnap indult az Overwatch 2 x One Punch Man esemény, aminek részeként a fejlesztőcsapat egy része kamerák elé ült. Egy élő adásban meséltek a játék helyzetéről és egyes nehézségekről, melyek között a smurfölés is ott volt.

Aki nem lenne képben: smurfölésnek hívják azt, amikor egy tapasztalt játékos indít egy új fiókot, és azzal az új fiókkal megy rangsorolt meccsekre könnyű győzelmek reményében, vagy kifejezetten azért, hogy szívathassa a kezdőket.

Egy ingyenesen játszható játék esetében meglehetősen nehéz kontrollálni a smurfölést, mert bárki, bármikor regisztrálhat egy új fiókot. A Blizzard ezért is vezetett be elég súlyos korlátokat az Overwatch fiókok esetében, mint például a telefonszám-regisztrációt.

Hirdetés

Ettől függetlenül mindent meglehet kerülni, és a vezető meta dizájner, Scott Mercer szerint ebből rengeteg probléma is adódik. Mercer és Morgan Maddren fejlesztő elmesélték, hogy iszonyat melót raktak a meccskereső rendszerük összeállításába, és a smurfök ezt teljesen tönkreteszik.

"Kérünk benneteket, hogy ne csináljátok ezt. Nem szeretnénk odajutni, hogy amikor felbukkan egy új játékos, akkor túl kelljen becsülnünk a képességeit, és ezért egy rakat vereséggel kelljen indítanunk a karrierjét."

A meccskeresőnek számolnia kell kezdő játékosokkal és visszatérő játékosokkal is, akiket olyan gyorsan kell a megfelelő halmazba terelni, amilyen gyorsan csak lehet, limitált információ alapján. A smurfök érkezése ezt a folyamatot teljesen szétcsúsztatja.

"A halálom, amikor emberek csinálják ezeket a »rangsorolatlantól GM-ig« kihívásokat. Új fiókokkal kezdik megmászni a ranglétrát."

Az Overwatch 1 életciklusának végén nagy divat lett ez a kihívás, és sokan folytatták azt az Overwatch 2-ben is. Erre válaszul a fejlesztők jelentősen levágták a besorolás előtti meccseket, hogy mindenki előbb kaphasson rangot, és gyorsabban kiderülhessen, ha valaki smurföl a kezdők között. Ettől függetlenül a jelenség nem szűnt meg, és ha a League of Legends történelmére bármilyen szinten is alapozhatunk, akkor nem is fog egyhamar.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)