Hirdetés

A Blizzard engedett a nyomásnak, cáfolják a kínai befolyást

|

Enyhítették a korábban felfüggesztett profi játékos büntetését, pénzt is kapott vissza, és Kína kapcsán is megszólalt a Blizzard.

Hirdetés

A héten bepörgött az internet, amikor egy Hearthstone játékos egy kompetitív streamben jelentette ki, hogy ő támogatja a hongkongi tüntetőket és ezért büntetést kapott. A teljes sztori itt olvasható, ami hatalmas port kavart, teljes bojkott indult a Blizz ellen (legtöbben a demokrácia korlátozását és a Kínától való félelmet rótták fel a cégnek, annak ellenére is, hogy a vállalat e-sport szabályzata világosan fogalmaz a politikai kinyilatkoztatásokat illetően), ami aztán egyre komolyabb méreteket öltött, láthatóan már a cégre is hatást gyakorolt.

Hirdetés

A cég elnöke, J. Allen Brack egy hosszas levelet intézett a világhoz, amiben leközölte, hogy Blitzchung felfüggesztését 6 hónapra csökkentették, és ki fogják fizetni neki az eddig megszerzett Grandmasters ligás pénznyereményeit is. Ezen felül a két kommentátor, akikkel a cég eredetileg szerződést bontott volna csupán 6 hónapos felfüggesztésben részesül.

"A hivatalos közvetítésnek a versenyről kell szólnia, és ezért szeretnénk a figyelmet a játékon tartani. Annak, ha valaki a beszélgetést erről szándékosan valami teljesen másra terei, következményei vannak. Szeretném tisztázni: a Kínával kötött kapcsolatainknak semmi befolyása nem volt a döntésünkre."

Sokan feltételezték, hogy a büntetés azért volt olyan súlyos és hirtelen, mert a Blizzard attól tartott, hogy Blitzchung tettei miatt kizárhatják a Hearthstone-t és a többi Blizzard terméket Kínából. A fenti reakció aligha fogja megnyugtatni a tömegeket, de ezen a ponton valószínűleg semmit nem tehet már a Blizzard azért, hogy ennek jó vége legyen, minden döntését ugyanis újabb kritika éri majd attól függően, hogy éppen kinek kedvez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)