Hirdetés

Clash Royale - hamarosan elindul az első profi liga

|

A mobiljáték szeretne komolyan betörni az e-sport piacra.

Hirdetés

Akit érdekelnek a mobiljátékok, akarva-akaratlanul is belefuthatott már a stílus legnépszerűbb darabjába, a finn Supercell Clash Royale-jába. A játékot már kompetitív szinten is űzik, de a fejlesztő még magasabb szintre emelné a Clash e-sportot.

Hirdetés

Augusztus 20-ával indul ugyanis a játék első profi ligája, a Clash Royale League az észak-amerikai régióban. A Supercell tervei szerint olyan szintre szeretnék hozni a játékukat az e-sport színterén, mint amit a Dota 2 vagy az Overwatch képviselnek. Ambiciózus célkitűzés, az már egyszer biztos.

A Supercellnek már van azért rutinja, hiszen tavaly például Londonban szervezték meg a Crown Championship World Finalst, viszont egy komplett liga létrehozása másféle megközelítést igényel. Egy mobiljátékot alapvetően is másképp kell kezelni, mint a már említett PC-s, vagy éppen konzolos e-sportokat. A Supercell CEO-ja, Ilkka Paananen így nyilatkozott:

"Próbáljuk kitalálni, hogy működhet a legjobban a mobilos e-sport. Szerintem nem az a megoldás, hogy csak simán lemásoljuk azt, ami a nagyobb képernyőkön jól működik."

A Clash Royale League egyébként Észak-Amerika, Európa, Kína, Latin-Amerika és Ázsia régióban is megrendezésre kerül, a 44 csatlakozott  e-sport szervezet között pedig olyan nagyágyúkat is lehet találni, mint a Team Liquid, a Cloud9 vagy a Team Solomid. Egy csapatban négy játékos kap helyet, és számukra havi fix bért és lakhatási lehetőséget is biztosítanak. A tavalyi Clash Royale League Challenge legjobbjai is kaptak szerződést a már rutinos profik mellett.

Ti mit szóltok a profi Clash Royale ligához, követni fogjátok a bajnokságot?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)