Hirdetés

A befektetők 25 millió dollárt dobtak össze a Cloud9 e-sport szervezetnek

|

Az amerikai Cloud9-hoz új befektetők csatlakoztak, a régiek pedig egy kicsit nagyobbra nyitották a pénztárcáikat.

Hirdetés

A több videojátékban is jelen lévő Cloud9 most van túl egy befektetői körön, ami 25 millió dollárral toldotta meg a szervezet kasszáját. A résztvevők között ott van a korai Facebook befektető Founders Fund, a WWE, a Beverly Hills Sports Council, a Monumental Sports & Entertainment társtulajdonosa Raul Fernandez, a Creative Artists Agency társalapítója Michael Ovitz, és egy tech befektetői páros, David Scaks és Bill Lee.

Hirdetés

Az első körös, 3 millió dolláros befektetők is mélyebbre nyúltak a zsebükben. Erre leginkább azért volt szükség, mert a Cloud9 mind az Overwatch League-ben, mind pedig az amerikai League of Legends ligában szerepelni fog, és mindkét versenyben komoly díjat kell kifizetniük a részvételért. Csak ennek a két ligának a belépési költsége valahol 30 millió dollár körül lehet.

Jack Etienne, a Cloud9 tulajdonosa elmondta, hogy eddig azért nem volt szükségük ekkora pénzbelövésre, mert ők sem tudták biztosan, hogy mennyibe fognak kerülni a részvételi díjak ezekben a franchise ligákban. A mostani összegből azokat fogják fedezni, illetve a csapataik fejlesztésére is költenek majd.

A Cloud9 jelen van a Counter-Strike, Overwatch, Hearthstone, League of Legends, Super Smash Bros., Rocket League, PlayerUnknown's Battlegrounds, és Vainglory játékokban is. Ti követitek valamelyiket?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)