Hirdetés

Már a Corvinuson is oktatnak e-sportot

|

A Bevezetés az e-sportba nevű tárgy 3 kreditet ér, az aktuális félévtől lehet rá jelentkezni.

Hirdetés

Akár tetszik, akár nem, az e-sport egyre inkább megkerülhetetlenné válik, és ezt egyre többen kezdik felfedezni.

Hirdetés

Debreceni Egyetem és az ELTE után a Corvinuson is indul egy képzés, egyelőre választható tárgyként, a Gazdaságtudományi Kar gazdaságinformatika szakán. Kis Gergely, a tárgy egyik oktatója elmondta, a gazdinfós hallgatók nagyjából egyharmada a szakdogája témájának is az e-sportot választaná. Rab Árpád Szörény, a tantárgy felelőse hozzátette:

"Eldönthettük, hogy ellenálljunk, vagy inkább az élére állunk. Miután megjelentek Magyarországon is azok a cégek, akik már megélhetési lehetőséget is kínálnak a professzionális e-sportolóknak, illetve játékszervezőknek, úgy döntöttünk, belevágunk."

A Corvinus oktatói mellett számos, a témában jártas vendégelőadó segít, egyebek mellett a HUNESZ elnöke, Bíró Balázs, valamint az Esport1 tartalomigazgatója, Hodozsán Dániel is.

Bezzeg nálunk az ELTE-n az Arab varázslás volt a menő. Változnak az idők.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)