Hirdetés

Counter Strike: Global Offensive - elrajtolt a Dreamhack Masters

|

Nem pihenhetnek sokáig a profi játékosok. Alig telt el néhány hét a január végi Eleague Major óta, máris itt a következő nagy esemény, amelyen a világ legjobb csapatai mérhetik össze tudásukat, ezúttal Las Vegasban.

Hirdetés

Összesen tizenhat csapat vesz részt az MGM Grand Hotelben zajló rendezvényen, vegyesen vannak Észak-Amerikából és Európából is, de egy kínai brigádnak is sikerült kvalifikálnia magát. Négy csoportból két-két csapat juthat tovább, ehhez mindössze kettő győzelem kell. Díjazás tekintetében elmarad a januári Majortól, de a 450 000 dolláros nyereményalap így is említésre méltó. Érdekesség még, hogy hosszú idő után ez az első verseny, ahol a Dust 2 helyett az Inferno szerepel a hét játszható map között.

Az első nap az Astralis - compLexity meccsel vette kezdetét, ahol a friss Eleague bajnok dán csapat gond nélkül vette az akadályokat, és 16:5-re győzött az amerikai/brit osztag ellen. A rajongók már kezdhették volna mondogatni a szokásos szöveget, hogy az európai Counter-Strike felsőbbrendű az észak-amerikainál, aztán jött a Virtus.pro - Misfits összecsapás. Az alig egy hónapja alakult, többségében USA-beli, fiatalabb játékosokat magába foglaló csapat rendesen megizzasztotta a lengyeleket, akiknek végül mégis sikerült megfordítaniuk a meccset 16:12-re.

A nagy esélyesnek tartott Fnatic meglepően gyengén kezdett az új Inferno mapon, és 8:16-ra kikapott a feltörekvőben lévő Gambittől. Érdemes néhány szót ejteni a Dreamhack címvédő Ninjas in Pyjamasról is, akik mostanában nem hozzák az elvárt szintet, és ez nem változott az első meccsükön sem, mert egy nagyon szoros mérkőzésen 14:16-ra kikaptak a Cloud9-tól.

Még bőven van idő beszállni a mókába, mert a csoportkörök egészen február 17-ig tartanak, aztán kezdődik az egyenes kieséses szakasz, 19-én pedig a döntő.

Az első nap eredményei:

A csoport

Astralis - compLexity 16:5
North - OpTic Gaming 11:16

B csoport

Virtus.pro - Misfits 16:12
Fnatic - Gambit Esports 8:16

C csoport

SK Gaming - TyLoo 16:5
Ninjas in Pyjamas - Cloud9 14:16

D csoport

FaZe Clan - Renegades 16:14
Natus Vincere - mousesports 12:16

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)