Hirdetés

Felfüggesztettek egy e-sportolót, mert majomnak nevezte ellenfelét

|

A Faceit Pro League egyik játékosa egy hónapos felfüggesztést kapott a beszólásáért.

Hirdetés

Nem ez az első eset, hogy beszólásért következmények érnek egy e-sport játékost, de szerencsére ez alkalommal aránylag hamar rendeződni látszik a dolog. Nike "k1to" Gruhne azért kapott egy hónapot felfüggesztést a Faceit Pro League-ből, mert játék közben majomnak nevezte brazíliai ellenfelét, Joao "felps" Vasconcellost.

Hirdetés

Habár a ligában büntetést kapott ezért, Vasconcellos és Gruhne egymás között hamar meg tudtak állapodni a kérdésben: Gruhne egy tweetben elmagyarázta, hogy nem gondolta komolyan, mire Vasconcellos azonnal megbocsájtotta a kirohanást.

Az Alternate aTTaX is kiadott egy közleményt az üggyel kapcsolatban, ahol kifejtették, hogy a német nyelvben ez a szó nem különösebben sértő, k1to pedig nem tudta, hogy más nyelvekben milyen többletjelentést hordozhat.

Talán kicsit túl nagyra lett fújva ez a lufi, de ettől még tény, hogy tényleg fel kell nőni a sportszerűséghez, ha már komolyabban játszik az ember.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)