Hirdetés

A müncheni támadás miatt nem adja a német tévé a CS:GO döntőt

|

A müncheni tragédiára hivatkozva a német ProSieben MAXX úgy döntött, hogy a hétvégi Counter-Strike: Global Offensive meccsek közvetítése elmarad.

Hirdetés

Németország mindig is híres volt arról, hogy mennyire felemás kapcsolatban van a videojátékokkal, a nemrég történet müncheni támadás pedig úgy tűnik, hogy tartós nyomot hagy majd a német esport kultúrán.

A tervek szerint ezen a hétvégén közvetítette volna a német ProSieben MAXX csatorna az ELeague bajnokság utolsó Counter-Strike: Global Offensive mérkőzéseit, viszont müncheni bevásárlóközpontban történt tragédiára hivatkozva az adó úgy döntött, hogy mégsem kerül adásba a műsor. A döntést rengeteg kritika érte, többek között a Freaks4U médiacég részéről, akik a közvetítés létrejöttéért sokat dolgoztak:

"A mai napon véget ért az ELeague közvetítése és a csatorna nem fogja bemutatni az utolsó epizódot. Nagyon szomorúnak tartom, hogy ezzel megfosztottak minket attól a lehetőségtől, hogy egy új közönséggel szerettessük meg az esportokat."

Persze a köszönet sem maradt el az eddigiekért:

"Egy hatalmas lehetőség volt számunkra, hogy képviselhettük a német kompetitív játékot a tévében és hálás vagyok minden egyes nézőnek, főleg azoknak, akik értékes visszajelzésekkel segítették a munkánkat."

Könnyű arra a naiv következtetésre jutni, hogy a Counter-Strike és a lövöldözés között egyértelmű korreláció van és a bajor állami rendőrség elnöke pontosan ezt tette nyilatkozatában, amikor a Counter-Strike-ot a tömeggyilkosok elsőszámú közös vonásaként nevezte meg. Thomas de Maiziére, német belügyminiszter szintén hasonló állásponton van:

"Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy az erőszak ünneplése és az online lövöldözős játékok milyen negatív hatást gyakorolnak a fiatalok fejlődésére."

Sokat foglalkozunk a játékok és az erőszakos viselkedés kapcsolatával és eddig még nem találtunk egy tudományos bizonyítékot sem arra, hogy a kettő között egyértelmű ok-okozati kapcsolat van. Emellett nagyon szomorú látni, hogy annyi előrelépés után ekkora csapást sikerült mérni a játékos közösségre, és hogy a terror továbbra is jelentős hatást gyakorol a kultúránkra. Remélhetőleg a következő generációi vezetői, akik már teljes egészében ebben a kultúrában nőttek fel sokkal jobban reagálják majd le az ilyen helyzeteket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)