Hirdetés

Counter Strike: Global Offensive - hat embert tartóztattak le annak gyanújával, hogy megbundázták a meccseket

|

A letartóztatásokra Ausztráliában került sor, ahol ezek voltak az első e-sporthoz köthető büntetőügyi eljárások.

Hirdetés

A Counter Strike: Global Offensive meccsei körül nem ez az első botrány, azonban ritkán jut oda az ügy, hogy a hatóságoknak is be kelljen avatkoznia. Sok országban lehetséges a CS:GO meccsek kimenetelére fogadni, viszont mivel ez már teljes egészében szerencsejátéknak minősül, ezért ha valaki ezeken a meccseken csal, annak nem csak egy szimpla bannal kell szembenéznie.

Hirdetés

Az ausztráliai Victoria állam rendőrei egy fogadóiroda tippje alapján folytattak le egy nyomozást, ami hat ember letartóztatásához vezetett. 

"Azt az információt kaptuk, hogy bizonyos játékosok szándékosan elveszítik a meccseket miután fogadtak az ellenfél győzelmére."

- közölte a rendőrség. Legalább öt ilyen megbundázott meccsről tudnak a hatóságok, minek következtében négy embert vettek őrizetbe szerdán, majd még kettőt a rákövetkező napokban. A rendőrséget az eset arra sarkallja, hogy sokkal komolyabban vegyék az e-sport mérkőzéséken történő visszaéléseket és arra bátorítanak mindenkit, hogy akinek tudomása van hasonló csalásról, az jelezze a hatóságoknak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)