Hirdetés

Az ESL eltörölte a bundázásért kitiltott CS:GO játékosok büntetését

|

A tiltás ugyan fel lett oldva, de továbbra is súlyos következménye lesz annak, ha valaki nem tisztán játszik a szervezet versenyein.

Hirdetés

Még 2014-ben történt az az eset, hogy az iBUYPOWER csapata szándékosan elvesztett egy meccset, és ezért cserébe nagy értékű skineket kaptak a játékosok, amiért 2015-ben a Valve örökre eltiltotta őket a saját rendezésű bajnokságoktól. Az ESL is hasonlóan járt el, ám most a közösség kérésének eleget téve visszaengedik a srácokat a versenyeikre.

Hirdetés

Ha esetleg nem lenne meg a szóban forgó meccs az iBUYPOWER és a NetcodeGuides.com között, ami során az előbbi csapat játékosai direkt bénáznak el végtelenül egyszerű helyezeteket, akkor mutatjuk, miről van szó.

Emiatt hét ember lett kitiltva, köztük az iBUYPOWER négy játékosa is, akik most visszatérhetnek az ESL által rendezett eseményekre, így például játszhatnak az ESL Pro League-ben és részt vehetnek az ESL One bajnokságokon is. Mindössze annyi a bökkenő, hogy a Valve által szponzorált tornákról még mindig ki vannak tiltva, így ha egy csapat megszerezné őket, akkor azzal elesnének a lehetőségtől, hogy a legnagyobb rendezvényeken versenyezhessenek.

Több mint 7000 rajongó töltötte ki az ESL kérdőívét a büntetési rendszerről, és a szervezet a profikkal is elbeszélgetett az esetről, ennek következményeként született ez a döntés. Azonban a jövőben már az első ilyen esetnél öt év eltiltást fog kapni az a játékos, akit tetten érnek.

A játékosok egyébként még mindig többé-kevésbé aktívak a szcénában, Sam "Dazed" Marine például elemzőként és kommentátorként dolgozik, Joshua "Steel" Nissan ügyes PlayerUnknown's Battlegrounds játékos lett, de mellette sokat foglalkozik a CS:GO-val is, és valószínűleg Keven "AZK" Lariviere is vissza fog térni. Braxton "swag" Pierce még mindig remek játékos, és szerződése van a Cloud9-nal, ahol egyébként aktívan játszik egy szintén ex-iBUYPOWER profi is, Tyler "Skadoodle" Latham, mert ő nem részesedett a bundázásért járó jutalomból, így büntetést sem kapott.

Az ESL néhány hónappal ezelőtt már visszaengedte azokat a játékosokat, akiket csalás miatt tiltottak el korábban, már akkor nagy port kavart, hogy miért kell tovább szenvedniük a bundázóknak, de most rajtuk is megkönyörültek. Szerintetek helyes döntés volt ez a szervezet részéről?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)