Hirdetés

Óriási meglepetések és elképesztő izgalmak a PGL CS:GO Major tornán

|

Túl vagyunk egy újabb Major rendezvényen, ami ugyan nem volt zökkenőmentes, de egy darabig még biztosan emlegetni fogjuk.

Hirdetés

Tegnap este véget ért az idei év második CS:GO Major eseménye, amit ezúttal a PGL rendezett Krakkóban, és annak ellenére, hogy már nem kezdők a szakmában, volt néhány hiba, ami rontott a közvetítés minőségén. Azonban rengeteg emlékezetes pillanata is akadt a versenynek, és erre a végkimenetelre valószínűleg csak nagyon kevesen számítottak.

Hirdetés

Már a csoportkörökben is számos meglepetés történt, ugyanis a sokak által favorizált FaZe Clan egyetlen meccset sem tudott nyerni, így három vereséggel az elsők között esett ki a csapat. Ezzel szemben az év elején alakult BIG gond nélkül vette az akadályokat, és három győzelemmel nagyon hamar továbbjutott. Sokak szerint ebben az közrejátszott a "crouch jump" hiba kihasználása, és az is, hogy csak az Inferno pályán játszottak, de ez mindenképp nagy teljesítmény volt a német játékosoktól.

Valószínűleg sok játékos Pick'Em tippjét tönkretette, hogy több olyan csapat is elvérzett a csoportkörök során, akiket mindenki abszolút esélyesnek tartott, így többek között a G2 Esports, a Natus Vincere és a Cloud9 sem jutott be a negyeddöntőbe. Továbbjutott viszont az Immortals, a Gambit Esports és a már említett BIG is, akik mind a Minor versenyekkel kvalifikálták magukat a tornára. Érdekes negyeddöntővel álltunk szemben, és az igazi meglepetések még csak ekkor következtek.

A negyeddöntő első mérkőzésén a Gambit gond nélkül kiütötte a veterán Fnatic-et, aztán következett az SK Gaming és a korábbi bajnok Astralis összecsapása, ami akár egy döntőnek is beillett volna. Az elmúlt hónapok során az SK sorra nyerte a bajnokságokat, így mindenki a brazilokat tartotta esélyesebbnek, azonban a dánok két győzelemmel hamar hazaküldték őket.

A folytatásban a BIG az Immortals csapatával találkozott, és annak ellenére, hogy a németek vereség nélkül jutottak tovább, a brazilok szoros meccsekkel ugyan, de végül győzni tudtak. Aztán következett a North és a hazai pályán játszó Virtus.pro küzdelme, amiből a lengyelek kerültek ki győztesként. Érdemes megemlíteni, hogy ezen a meccsen a szurkolók teljesen megőrültek, és még a közvetítésen keresztül is olyan érzése volt az embernek, mintha egy focimeccset nézne. A lengyel rajongók megmutatták, hogyan kell drukkolni, és ilyet csak nagyon kevés e-sport versenyen látni.

Jár a pacsi annak, aki pontosan megjósolta az elődöntők kimenetelét, mert a Gambit felülkerekedett az Astralis csapatán, akiknek így elúszott az esélyük a trófea megtartására, az Immortals pedig viszonylag gond nélkül legyőzte a Virtus.pro brigádot, még annak ellenére is, hogy valószínűleg az egész aréna a lengyeleknek szurkolt.

A döntőben tehát a CIS régióból érkező, főként kazah játékosokból álló Gambit Esports és az SK Gaming kistestvérének tartott, szintén teljesen brazil csapat, az Immortals vehetett részt. Talán még maguk a játékosok sem hitték el, hogy idáig jutottak, és mindenki mást is nagy meglepetésként ért a dolog. Az első meccset az Immortals nagyon könnyen megnyerte, de aztán a Gambit magához tért, kiegyenlítettek, majd az utolsó összecsapás során legyőzték a brazilokat, és a magasba emelhették a trófeát. A Gambit mindössze két meccset vesztett az egész torna során, és számos nagyágyúval is elbánt, így teljesen megérdemelten nyerték meg a PGL Majort.

Azonban nem lehet szó nélkül elmenni a produkció minősége mellett, mert a PGL egy remekül összerakott és egyedi élményt nyújtott a nézőknek. Viszont a csoportkörök és a döntők alatt is számos technikai ok miatt kellett félbeszakítani a meccset, és a közvetítés is akadozott az első napokon, ha nagy volt az akció a játékban, emellett pedig néhány meccs kezdése is csúszott egy kicsit. A PGL mindig megpróbálta gyorsan orvosolni a problémákat, és nem is igazán lehet okolni a szervezőket, ha becsúszik egy-egy hiba, miközben egyszerre tíz gépet és a hozzájuk tartozó egyéb perifériákat kell problémamentesen kezelni, és akkor a profik egyedi játékbeállításairól még nem is beszéltünk.

Egyszer még az is előfordult, hogy késő este hazaküldték a nézőket a stadionból, egyesek szerint a lengyel szabályozások és kijárási tilalom miatt, mások viszont azzal magyarázták a dolgot, hogy a PGL rossz kategóriába jegyeztette be a rendezvényt, és ezért nem maradhattak éjfél után a szurkolók.

Összességében tehát egyáltalán nem érvényesült a papírforma, de erre volt már példa az elmúlt években. A kisebb-nagyobb hibákat leszámítva a PGL remek munkát végzett, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a döntőt egymillióan nézték online és több ezren az arénában. Kíváncsian várjuk a következő nagy verseny bejelentését, és azt is, hogy sikerül-e megtartania a trófeát a Gambit csapatának.

Nektek hogy tetszett a PGL Major?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)