Hirdetés

Nagy felhajtást okozott a magyar csapat veresége a CS: GO világbajnokságon

|

Kiábrándító lavinát indított el, hogy a magyar csapat kikapott az észtektől, és ezzel elbúcsúzott a Counter-Strike: Global Offensive világbajnokságtól.

Hirdetés

Mi is szurkoltunk a magyar válogatottnak az idei Counter-Strike: Global Offensive VB-n, és ugyan a srácok sokáig jutottak, végül sajnos az észtekkel szemben vereséget szenvedett az egyébként érezhetően lelkes és elszánt csapatunk. Viszont ami a legszomorúbb ebben az egészben, hogy ez a szenvedély nem csak a játékban jelent meg, de azon kívül is komoly indulatok szabadultak el a magyar CS: GO közösség tagjai között, akik a vereséget követően vádaskodásba kezdtek.

Egy nagy ember egyszer azt mondta, hogy ha próbára akarod tenni valaki jellemét, akkor adj neki hatalmat. A magyar válogatott irányítója, Flash is valószínűleg ilyesmi helyzetben érezte magát a világbajnokságból való kiesést követően, ugyanis a vereség után az egész közösség ráirányította a figyelmét. A vitát a Pixel korábbi irányítója, Res1st indította el a Facebookon, amikor egy bejegyzésben fejezte ki az elégedetlenségét Flash munkájával kapcsolatban. Szerinte a csapatot sokkal jobban is össze lehetett volna állítani és úgy érzi, hogy a válogatás során inkább a haverok élveztek elsőbbséget a kiemelkedő és tehetséges játékosokkal szemben.

Várható volt, hogy ezek a provokatív kijelentések nem maradnak válasz nélkül, de azért még így is egy kicsit meglepő, hogy milyen messzire ért a vita. Rengetegen voltak, akik igazat adtak Res1stnek azt illetően, hogy a csapat összeállítása nem volt a lehető legjobb, viszont a pokol igazán akkor szabadult el, amikor egy másik játékos, kuLi bejegyzéséből kiderült (erről egyébként FLASH is posztolt még előtte), hogy a HP nagyon értékes hardverekkel látta el a magyar válogatottat. Felmerült, hogy esetleg Flash erről már jó előre tudott, sokak pedig azonnal arra következtettek, hogy a menő felszerelést akarta szétosztani a barátai között, így lett a csapat olyan, amilyen. kuLi ezt külön üzenetben igyekezett helyre tenni.

(Kattintsatok a képre a nagyobb méretért!)

A napot végül a HP nyilvánossá tett levele mentette meg, melyet a HP PC-s üzletágvezetője, Pádár Péter írt Flashnek és kiderült belőle, hogy a felajánlott hardverek nem ajándékok voltak, hanem idővel vissza kellett volna szolgáltatni, valamint az is világos lett, hogy a benne szereplő személyektől függetlenül is megkapta volna a magyar válogatott ezt a támogatást. Ezen a ponton persze a kár bizonyos értelemben már megtörtént, hiszen  Flash nem csak kilépett a fruits csapatból, de véglegesen lemondott a magyar válogatottban való szerepvállalásról, arra hivatkozva, hogy egy ilyen, általa toxikusnak tartott közösségben nem szeretne benne maradni.

Irónikusnak, de leginkább szomorúnak tartom, hogy egy csapatjáték köré épülő közösséget pont hogy az összhang és a kommunikációs készség teljes hiánya zilál szét. Ennél mi, magyarok jobbat is tudunk nem csak játékosokként, de emberekként is.

Ti hogy látjátok a dolgot?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)