Hirdetés

League of Legends és CS:GO is lesz a Debreceni Egyetem e-sport kurzusán

|

Magyarországon elsőként fog az intézmény e-sportot oktatni, amiben a játékon kívül még sok más aspektus is fontos szerepet kap majd.

Hirdetés

Tőlünk nyugatabbra, és leginkább az Egyesült Államokban egyre gyakoribb az, hogy egy felsőoktatási intézmény kínálatába bekerül az e-sport, és már hazánkban is egyre több próbálkozást láthatunk, de ha minden a tervek szerint halad, akkor jövőre még nagyobb előrelépésre számíthatunk.

Hirdetés

Nemrég derült ki, hogy jövő szeptembertől e-sportra kihegyezett kurzus indul a Debreceni Egyetem Informatikai Karán. A hallgatók a játékok és a hozzájuk kapcsolódó dolgok mellett például közvetítésekkel és a szoftverfejlesztéssel is foglalkoznak majd, illetve olyan alkotásokkal találkozhatnak, mint a League of Legends, a Counter Strike: Global Offensive, a Clash of Clans vagy a Dota 2.

Az ötletgazda Dr. Bátfai Norbert, aki a szintén egyetemi támogatással működő, e-sporttal foglalkozó DEAC-Hackers szakosztály egyik vezetője és az akkreditált kurzusért is ő felel majd.

Az Esport1 interjút is készített az adjunktussal, érdemes elolvasni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)