Hirdetés

Dota 2 - az új patch rendesen megkavarta a profi meccsek hosszát

|

A legutóbbi frissítés óta a profi meccsek több mint 40 százaléka ér véget a 30. perc előtt.

Hirdetés

A 7.23 nagy változásokat hozott, melyek következtében sokkal könnyebb átvenni az irányítás a Dota 2-es meccsek korai szakaszában. Aki egy menet elején megragadja az irányítást, az jelentős előnybe kerül, ezt pedig szépen tükrözik a profik ütközeteinek számai is. A Datdota jelentése szerint a mérkőzések 40 százaléka a 30. perc előtt ér véget. 

Hirdetés

Ez az adat 231 meccs alapján jött össze, melyek nagy része a DreamLeague Season 13 Major kvailifikációs köreiben játszódott le. A 7.23-ban az átlag menetidő 33 perc, ami 4 perccel rövidebb, mint a 7.22-ben volt, és szépen illusztrálja a Valve próbálkozásait arra, hogy 40 perc alatt tartsák a Dota 2 meccseket.

Hozzátartozik, hogy a kvalifikációs körök után a számok valószínűleg emelkednek majd, mivel a későbbi szakaszokban a csapatoknak több idejük lesz különböző stratégiákkal kísérletezni. Az sem elhanyagolható tény, hogy kvalifikációs körökben a veterán csapatok elképesztő sebességgel falják fel a friss osztagokat, ez pedig szintén az átlag csökkenéséhez vezet. Utóbbit jól illusztrálta a Chaos Club vs. DoZe Esports meccs, ami 13 perc alatt ért véget.

Kíváncsian várjuk, hogy mennyit változnak majd a számok, a DreamLeague kvalifikáció után, de egyelőre annyi biztos, hogy hosszú távon is (legalábbis a jelenlegi patch idejére) megritkulnak majd az 1+ órás vérfürdők.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)