Hirdetés

A reptérről fordítottak vissza egy e-sport kommentátort, mert nem volt megfelelő a vízuma

|

Rossz típusú papírokat kapott, így nem lehet ott a Dota 2 világbajnokságon, ami szakmailag és pénzügyileg is hatalmas veszteség.

Hirdetés

Idén is Seattle-ben rendezik a Dota 2 világbajnokságot, és mivel idén is a világ minden tájáról érkeznek a játékosok és a szakértők, természetesen megint hatalmas kavarodás van a határon. A Team Empire egyik játékosa még próbálkozik, hátha kis késéssel még odaér a versenyre, az egyik kommentátor azonban már biztosan kihagyja a The International 7-et.

A korábban az Alliance csapatát erősítő AdmiralBulldogot ezúttal kommentátornak kérte fel a Valve és a rendezvényt lebonyolító PGL, ő pedig el is fogadta az ajánlatot. B1/B2-es turista/látogató vízummal meg is érkezett az USA-ba egy 15 órás repülőút végén, majd amikor a reptéren kiderült, hogy pontosan miért jött, egy 6-7 órás procedúra várt rá, egymás után több interjúval, aminek a végén azt mondták neki, hogy sajnos nem léphet be az országba, mert ugye dolgozni jött, azt meg ezzel a vízummal nem lehet, ahhoz külön papírok kellettek volna.

Persze hazudhatta volna azt, hogy csak játékosként érkezik, akkor beléphetett volna az ország területére, de inkább az őszinteséget választotta. Emiatt végül csak visszavonták a vízumát (a legtöbb embert hasonló esetben a következő 5 évben nem engedik belépni az ország területére), így újra kell csináltatnia a papírokat. Azonnal fel is rakták egy Európába tartó gépre, így a nem kevés kellemetlenség mellett a fizetésétől is elesett. A történtekről itt ír hosszabban.

A történet egy nagyobb problémát is felvet az e-sport körül. A legtöbb játékos már megkapja az atléta vízumot, de mivel az e-sportot ebből a szempontból sportként kezelik, a meghívott szakértők, kommentátorok és mindenki más feladatköre is "hivatalos" munkának minősül. Egy nagy e-sport verseny megszervezése már nem csak a színpad felállításából és az élő közvetítés elindításából áll, a szervezőknek rengeteg dologra kell odafigyelni, és ahogy ez a szegmens egyre nagyobb méreteket ölt, úgy lesznek ezek a feladatok is egyre összetettebbek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)