Hirdetés

Látványosan zuhan a Dota 2 népszerűsége

|

Erről elsősorban a decemberi Outlanders frissítés tehet.

Hirdetés

Elég stabilan tartja magát a steames top 3-ban a PlayerUnknown's Battlegrounds, a Counter-Strike: Global Offensive és a Dota 2, viszont a sorrendjük sokáig máshogy nézett ki. A Dota 2 magabiztosan állt az élen, most viszont csak a harmadik, miközben a CS:GO ingyenessé válása óta folyamatosan egyre népszerűbb.

Hirdetés

A Valve MOBA-ja ismert arról, hogy a fejlesztők néha úgy megvariálják a rendszereket, hogy szinte mindent újra kell tanulni, és mindig vannak olyanok, akik ezt nem vállalják be. A nagy frissítések után általában lezuhan a játékosszám, de a napokban sikerült egy olyan mélypontot elérni, ahol a játék 2014 óta nem járt. Decemberben még 685 ezren játszottak egyidőben, az elmúlt 24 órában viszont már 600 ezer alatt volt a csúcs, ami azért még mindig nem tragikus, de érezhető visszaesés a 2019 márciusi 1 millióhoz képest. A közösség tagjai úgy gondolják, az új játékosokkal nem elég barátságos a Dota 2, és ez lehet az oka annak, hogy nem jönnek újoncok a játékot elhagyók helyére.

A PUBG szintén hasonlóan teljesít, 2019 januárja óta folyamatos a csökkenés, 1 millióról 686 ezerre ment le az egyszerre játszók csúcsa. A CS:GO ezzel szemben szinte folyamatosan egyre népszerűbb: tavaly ilyenkor 684 ezer környékén volt a maximum, az elmúlt 30 napban már a 778 ezret is sikerült megközelíteni. Érdeklődve várjuk, mikor jön majd valami, ami felveheti a versenyt ezekkel; jellemzően még a legjobban startoló játékok sem jutnak 200 ezer fölé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)