Hirdetés

Dota 2 - minden, amit tudni kell a The International 2018-ról

|

Hamarosan kezdődik az év legnagyobb összdíjazású e-sport bajnoksága, mi pedig összeszedtünk minden fontos infót a versennyel kapcsolatban.

Hirdetés

Idén is elképesztő nyereményalapért (közel 24,5 millió dollár, ami folyamatosan növekszik) szállnak versenybe a Dota 2 legjobb játékosai. A The International 2018 a mai nappal kezdődően augusztus 25-ig tart, az új pontszámrendszernek és az új helyszínnek köszönhetően idén is izgalmas versengésre számíthatunk.

Hirdetés

A TI8-nak ezúttal nem a seattle-i KeyArena, hanem a Rogers Arena ad helyet a kanadai Vancouverben. Összesen 18 csapat vesz részt a bajnokságon - ebből nyolc a Dota Pro Circuit pontrendszer alapján kapott meghívót (Virtus.pro, Team Liquid, PSG.LGD, Team Secret, Mineski, Vici Gaming, Newbee, VGJ.Thunder), míg további tíz a regionális selejtezőkön küzdött a részvételért (OG, Winstrike Team, Team Serenity, Invictus Gaming, Fnatic, TNC Predator, VGJ.Storm, Evil Geniuses, OpTic Gaming).

A csoportmeccsek ma este 6 órakor kezdődnek, és augusztus 18-án érnek véget. A két kilenccsapatos csoportban mindenki játszik mindenkivel egy kétmeccses szériát, a fordulók végét követően az első négy-négy csapat bejut az egyenes kiesés felsőházába, az 5-8. helyezettek az alsóházba, míg a két csoportutolsó búcsúzik a TI8-tól. A sorsolás a következő:

Két nap pihenő után kezdődik az egyenes kiesés szakasza, vagyis a Main Event. Az úgynevezett double-elimination formátum legelső fordulójában a nyolc alsóházi csapat mérkőzik meg besorolás alapján egy best-of-1 (vagy hirtelen halál) meccsen. Aki itt veszít, kiesik, a győztesek pedig továbbjutnak, és ezt követően best-of-3 (két győzelemig tartó széria) meccseket játszanak, csakúgy, mint a felsőház. A nagydöntőn a felső- és alsóházak nyertesei csapnak össze egy best-of-5 (három nyert meccsig tartó széria) mérkőzésen, augusztus 25-én, ahol eldől, hogy ki viszi haza a győztesnek járó több mint 10 millió dollárt, és válik halhatatlanná a neve az Aegis of Champions kupán és persze a játékban is.

A bajnokság legnagyobb esélyeseinek egyértelműen a címvédő Team Liquid, a Dota Pro Circuit első kiemeltje, a Virtus.pro, valamint a jelenlegi legjobb kínai csapat, a PSG.LGD számítanak, de ezen a szinten már senkit sem szabad lebecsülni. Közvélemény-kutatásban kérdezték a nyugati és a kínai közösséget az esélyesekről, ez lett a végeredmény:

A bajnokságról idén sem marad ki az All-Star meccs, amely névsorát most nem a közönség szavazta meg, hanem a Valve illetékesei állították össze. Panaszkodnunk azért nem kell, elég szórakoztató csapatok álltak össze, nem is beszélve a két karakteres "edzőről".

A The International 2018-at a Dota 2 hivatalos honlapján is követhetitek, de nézhető lesz a játék klienséből, több Twitch-csatornán (és a főcsatornán), illetve várhatóan YouTube-közvetítés is lesz. További részletes információt a folyamatosan frissülő Liquipedián találtok.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)