Hirdetés

Dota 2 - hihetetlen párharccal zárult a Kiev Major

|

Egy héten keresztül gyűrték egymást a Dota 2 legjobb csapatai, a bajnokságot pedig egy olyan döntő zárta, amilyenre évek óta nem volt példa a Valve versenyein.

Hirdetés

Tegnap késő este ért véget az idei év eddigi legnagyobb Dota 2 versenye, a Kiev Major. Nyolc meghívott és nyolc kvalifikált csapat küzdött meg az 1 millió dolláros fődíjért egy igazán pörgős és izgalmas héten keresztül. Végül az OG csapata bizonyult a legjobbnak, így megszerezték a negyedik Major trófeájukat, a jelenlegi felállással pedig a tavaly év végi Boston Major után a másodikat.

Hirdetés

A tornát lebonyolító PGL és a Valve ezúttal új formátumot próbáltak ki, amelynek az volt a lényege, hogy a streamet nézők egy pillanatig se unatkozzanak. A svájci formátumban zajló csoportköröket egyszerre négy angol streamen lehetett követni napi legalább 10 órán keresztül, a meccsek között pedig a Dota ügyeletes bohóca, SirActionSlacks dobta fel a hangulatot a kalandjaival és a játékaival. Ha pedig nem a panelnél ülők elemeztek és nem Slacks fárasztotta a népet, akkor exkluzív interjúkat láthattunk az összes csapattal.

A lényeg viszont az egyenes kieséses szakasz volt, ahol ezúttal nem volt második esélye senkinek, hogy a vigaszágon feltámadjon, rögtön az első meccsen bele kellett adni mindent. Már itt olyan pikáns párharcokat kaptunk, mint a The International jelenlegi bajnokai, a Team Random (egykori Wings Gaming) a Major-menő OG ellen, vagy a TI-on is hatalmas meccset vívó Evil Geniuses a Thunderbirds (ex-Digital Chaos) ellen.

Az első kör legizgalmasabb csatája viszont a Team Secret és a brazil SG összecsapása volt. A sokak által lesajnált SG-vel fél óra alatt feltörölték a padlót az első mapon, de a brazilok nem adták fel, és két hosszú meccsen megverték a Secretet, bedöntve ezzel mindenki Compendium-jóslatát.

A három nyert meccsig tartó döntőt a kiváló formában játszó OG és a fináléig mindössze két mapot bukó, kíméletlenül gyorsan és agresszíven játszó , gyakorlatilag hazai csapatnak számító Virtus Pro vívta. A párharc az utóbbi idők talán egyik legjobb kupadöntője volt, igazi oda-vissza meccs, amely csak az ötödik meccsen dőlt el, igazi drámai hangulatban. Akinek csak kevés párharcot van ideje visszanézni, ezt semmiképp ne hagyja ki.

Az OG csapata, vagyis a N0tail-ana-s4-JerAx-Fly kvintett ezzel a győzelemmel pedig a legtöbb Valve-tornát megnyerő Dota 2 alakulat lett, a Major rendszer bevezetése óta pedig a legsikeresebb eSport szervezet.

A Kiev Major összes meccse visszanézhető a játék kliensében, illetve a PGL Youtube-csatornáján, ahol Mischief- és az interjú-, valamint egyéb szegmensek is elérhetők. Aki pedig csak a statisztikára kíváncsi, itt megtalálja őket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)