Hirdetés

Dota 2 - véget ért az átigazolási időszak, kezdetét vette az új szezon

|

A napokban zárult a Dota 2 őszi átigazolási időszaka. Az International után a legnagyobb csapatok is változtattak, néhányan egészen meglepőt húztak.

Hirdetés

A Valve egyre szigorúbban kezeli a Dota 2-es játékosok csapatváltásait. Tavaly már bevezették az úgynevezett roster lockot, ami azt jelentette, hogy két major közötti csapatváltás büntetést vont maga után. Aki követi az eseményeket, emlékezhet, hogy a legnagyobb csapatok közé tartozó Evil Geniuses és a Team Secret is ezért csak a nyílt selejtezőket végigszenvedve juthatott ki az idei TI-ra.

A The International 6-ot követő első ilyen roster lock időszak ezennel lezárult. A nevezett csapatok a leadott névsorral kénytelenek játszani az őszi majorig - ha játékost váltanak, nem kapnak meghívót se a tornára, se a kvalifikációra, marad a nyílt selejtező. Ez a shuffle sem volt mentes meglepetésektől, még a korábban szétrobbanthatatlannak tűnő csapatok is váltottak, nem beszélve a sztáralakulatokról, akik inkább újrakezdenék az építkezést.

A legaktívabbak ilyenkor a kínai csapatok, akik szinte követhetetlenül dobálják ide-oda igazoltjaikat. Több szervezetnek két vagy akár három csapata is van, de még a sztárjátékosok is otthagyják korábbi sikereik helyszínét. Egy nagy csapat maradt együtt: az idei TI bajnoka, a Wings Gaming. A szuper erős Newbee-ból visszavonult az élő legendának számító Hao, de még az Internationalon jól szereplő EHOME is változtatott.

A legendás Evil Geniusesből visszavonult a "nagy öreg" Fear, a csapatkapitány ppd pedig erre a szezonra a háttérben munkálkodik. Visszatért viszont (már megint) a tékozló fiú, Arteezy, aki két Team Secretes kitérő után újra EG-mezt húz. 

A TI-on berobbanó másik amerikai csapat, a Digital Chaos is váltott - Moo eligazolt, helyette a korábbi OG-játékos Moonmeander lesz az offlaner.

Európai színtéren a legnagyobb változást a Liquid-OG-Alliance trió okozta. A Liquidből FATA szünetet tart - helyére az OG legnagyobb sztárja, Miracle érkezett, cserébe pedig Jerax ment át az OG-ba. A Liquid Jeraxot egy korábbi játékosukkal, a vándormadár Bulbával pótolta. 

Az OG-hoz igazolt a svéd nagyágyúktól s4, az Alliance pedig helyére, és a szintén pihenőt tartó AdmiralBulldog és Akke helyére három másik svédet hozott. Ketten (Limmp, Handsken) már évek óta együtt játszanak, a harmadik Jonassomfan pedig még a néhai Ninjas in Pyjamas időkben volt társuk.

A rendkívüli anyagi háttérrel bíró Team Secretet már szinte régióba se lehet sorolni - ezúttal Puppey és PieLieDie mellé megszerezték a koreai Forevet és MP-t az MVP-ből, illetve MidOne-t az Fnaticból. Említést érdemel még a közönségkedvenc Na'Vi, akik most kivételesen (végre) megtalálták az összhangot, és nem változtatnak a csapaton.

Igazán őrült másfél hónap volt az átigazolási időszak, de mivel lezárult, már el is kezdődtek a szezon első nagyobb tornái. Aki bővebben szeretne olvasgatni az új csapatokról, az ezen a linken szemezgethet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)