Hirdetés

Dota 2 - a Valve hivatalos közleményben reagált a profik rasszista megnyilvánulásaira

|

A vállalat egy blogbejegyzésben osztotta meg a kapcsolódó gondolatokat.

Hirdetés

Az utóbbi néhány hétben a Dota 2 fórumain központi téma volt, ahogy egyes profi játékosok hivatalos mérkőzéseken tettek rasszista megjegyzéseket ellenfeleikre.

Hirdetés

Az angolul beszélők központi platformján, a játék Reddit-oldalán, valamint a kínai Weibón is túlzásokba esve reagáltak a felhasználók. A kínai játékosok például jó ötletnek tartották a Dota 2 Steam oldalát negatív kritikákkal bombázni tiszteletet követelve, miközben többen is minősíthetetlen módon írtak másokról.

A Valve nem sokáig maradt csöndben az egyre hevesebben pörgő témával kapcsolatban, és egy hivatalos blogbejegyzésben reagált. Büntetésben nem részesítettek senkit, azonban kiemelték, hogy roppant fontos a közösség összetartása és a profi játékosok példamutató magatartása. A szavaknak ugyanis ereje van, és kiemelten fontos, hogy mindenki tisztelettel viselkedjen játékostársaival és ellenfeleivel szemben.

A teljes bejegyzést a játék hivatalos oldalán, vagyis erre a linkre kattintva olvashatjátok. Az idei év egyik utolsó legnagyobb bajnoksága, a The Kuala Lumpur Major jelenleg is zajlik, a november 18-i finálét követően pedig új frissítés változtat majd a játékon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)