Hirdetés

A Dragon Ball FighterZ-t több nagyobb versenyből is kihúzták

|

A verekedős játék versenyekről sorra tűnik el a FighterZ, annak ellenére, hogy valószínűleg az az egyik legnépszerűbb cím most a műfajban.

Hirdetés

A Dragon Ball FighterZ nem csak a Dragon Ball rajongókat, de a verekedős játék közösséget is lehengerelte. Rengeteg új pro játékos emelkedett fel ennek a címnek köszönhetően, és mégis, a DBF kezd eltűnni a nagyobb rendezvények listáiról.

Hirdetés

A közelmúltban az EVO Japan jelentette be, hogy ki kellett húzniuk a FighterZ-t, most pedig az Anime Ascension is hasonló hírrel keserítette el a rajongókat.

Egyelőre nem lehet tudni mi áll emögött, de sokan a Dragon Ball franchise tulajdonosára, a Toei Animationre mutogatnak. A cégnek szokása túlpörgetni a brandvédelmet, legutóbb például a mexikói kormánnyal vesztek össze a Dragon Ball Super nyilvános vetítései miatt. Nem lenne meglepő, ha ők elleneznék ennyire a játék nem hivatalos FighterZ rendezvényeken történő szerepeltetését.

Mindeközben egyébként fut a Dragon Ball FighterZ World Tour, a Bandai saját e-sport ligája, aminek a döntőjébe csak egy hivatalos Dragon Ballal lehet bejutni. Egy-egy golyó megszerzése nem egyszerű, pláne úgy nem, hogy az egyik versenyző, Kazunoko lenyúlt négyet is, és így a szervezők kénytelenek voltak utólagos selejtezőket tartani, hogy feltölthessék a maradék helyeket.

A legnagyobb gond ebben az egészben, hogy az EVO nélkül a Dragon Ball FighterZ játékosok egyszerűen ott fogják hagyni azt, és jó eséllyel átnyargalnak majd az Arc Systemworks valamelyik másik címére. A verekedős játékokra szakosodott stúdió jövőre két új megjelenéssel is betámadja majd a piacot. Hogy a Kill la Kill The Game: IF vagy a Granblue Fantasy Versus veszi-e majd át a FighterZ helyét, azt majd az idő eldönti.

Az biztos, hogyha tovább folytatódik a DBF hanyatlása, akkor a kemény mag rövid úton el fog búcsúzni a játéktól, amiért igazán kár lenne.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)