Hirdetés

Dreamhack Masters Las Vegas – remek mérkőzések az ötödik napon

|

Véget ért a verseny az MGM Grandben, új csapat emelhette a magasba a Dreamhack trófeát.

Hirdetés

Nem kellett csalódniuk a rajongóknak, izgalmas meccsek jutottak a torna zárónapjára is. A produkciós gondok viszont megmaradtak, nagy szükség lett volna egy zárt közvetítői állásra, ahova nem szűrődik be a kommentátorok visszhangja, illetve egyéb zavaró hangok. A nézők is szép számmal érkeztek a lelátóra, nem volt teltház ugyan, de ez leginkább annak tudható be, hogy Észak-Amerikában rendezték meg a versenyt, és egyetlen hazai csapat sem jutott tovább a csoportkörökből.

Az utolsó nap egy nagyon érdekes találkozóval vette kezdetét, a friss Eleague bajnok Astralis játszott a jól összeszokott Virtus.pro-val, és ez gyakorlatilag a januári Major döntőjének a visszavágója is lehetett volna, hisz még a mapok közül is ugyanazt a hármat választották ki a játékosok. Már az elején látszott, hogy ez nem az a VP, amely vereséggel kezdte a Dreamhacket, és sajnos a dánok sem hozták az Eleague-en nyújtott teljesítményt. Az első kör nagyon egyoldalú volt, a lengyelek szinte átgázoltak ellenfelükön, nem engedték kibontakozni őket, így következhetett a második map. Itt már mérföldekkel jobban kezdett az Astralis, otthonosan mozogtak a pályán, és ugyan meg kellett küzdeniük érte, végül sikerült megszerezniük a győzelmet, szóval jött a mindent eldöntő harmadik megmérettetés. A pálya kedvezett a dánoknak, és egy nyertes map után a morállal sem lehetett probléma, ezért is volt nagyon meglepő, hogy egyáltalán nem tudtak fogást találni a VP-n, a lengyel csapat folyamatosan nyerte a köröket, és viszonylag könnyen lezárta a meccset. Így hát a Virtus.pro megbosszulta az Eleague Major döntőjében elszenvedett vereséget, kiejtette az Astralist, és bejutott a döntőbe.

A második elődöntőben egy újabb dán csapat, a North fogadta az SK Gaminget. Szoros volt az első összecsapás, a brazilok hamar megszerezték a vezetést, és sokáig meg is tudták tartani azt. Azonban látszott, hogy a North sem adta fel a küzdelmet, visszatornázták magukat a játékba, és ugyan közel jártak a győzelemhez, végül mégis az SK lett az első pálya nyertese. A következő map is hasonló izgalmakkal indult, fej-fej mellett haladt a két csapat, de később úgy tűnt, hogy a dánok kifulladtak, nem bírtak el a brazilokkal, így magabiztos játékuknak köszönhetően az SK Gaming került be a döntőbe.

Eljött hát a pillanat, amire vártak a nézők, a döntőben már csak a lengyel Virtus.pro-nak és a brazil SK Gamingnek volt helye. A lelátón ülők örülhettek ennek a párosításnak, hisz már az elődöntőben is hangosan szurkoltak a két brigádnak. Mindkét csapatban remek játékosok vannak, és megérdemelten jutottak el idáig, de csak egyikük szerezhette meg a végén a Dreamhack trófeát.

Kezdetét vette a döntő, és az SK remekül indított, bravúros játékkal viszonylag szép előnyre tett szert már az elején. Tisztában voltak azzal, hogy a VP könnyen megfordíthatja az állást, ha túl sok teret hagynak nekik, ezért igyekeztek minél gyorsabban lezárni a meccset, és végül meg is szerezték az első győzelmet. A visszavágó már szorosabb volt, a lengyelek jól kezdtek, de nem nagyon tudták lerázni a brazilokat, akik végig ott loholtak a nyakukban. Viszont a VP nem hagyta magát, és ugyan kis különbséggel, de sikerült megnyerniük a második meccset, következhetett a torna utolsó mérkőzése. Látszott, hogy a két csapat teljesítménye tényleg azonos szinten van, sokáig ment az adok-kapok, nem bírt el egymással a két nagyágyú. A brazilok mindent bevetettek, néhányan közülük óriásit játszottak, de sajnos még ez sem volt elég a lengyel csapatmunka ellen. Rendkívül szoros meccs volt, mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet, de végül a Virtus.pro lett az új Dreamhack bajnok.

Nagyszerű meccseket láthattunk az elmúlt öt nap alatt, és annak ellenére, hogy ez nem egy Major volt, a Dreamhack kitett magáért. A meghívott elemzők és közvetítők mind remek munkát végeztek, de a játékosok teljesítményére és a meccsek minőségére sem lehetett panasz. Lesz még idén több nagy esemény is, de aki addig is még több profi CS:GO-ra vágyik, az kövesse figyelemmel az ESL Pro League ötödik szezonját, ami a héten folytatódik.

Az elődöntők eredményei:

Virtus.pro - Astralis 2:1 (16:3 - 9:16 - 16:14)

North - SK Gaming 0:2 (14:16 - 9:16)


A döntő eredménye:

Virtus.pro - SK Gaming 2:1 (8:16 - 16:11 - 16:13)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)