Hirdetés

Dreamhack Masters Las Vegas - eseménydús harmadik nap, jöhet a negyeddöntő

|

Eldőlt, hogy mely csapatok vehetnek részt a negyeddöntőben, az MGM Grand Garden Arénájában.

Hirdetés

Stílusosan "Best of 3" meccsek jutottak a Dreamhack harmadik napjára, ami azt jelenti, hogy minimum két győzelem kellett egy csapatnak a továbbjutáshoz. Azonban voltak olyanok is, akik nem éltek ezzel a lehetőséggel, és gyorsan lezárták a mérkőzést.

A dán FC Köbenhavn focicsapathoz tartozó North szó szerint átgyalogolt az OpTic Gamingen, az első összecsapást hatalmas fölénnyel nyerték meg. A második meccsbe egy ideig az észak-amerikaiak is beleszólhattak, de aztán a North hamar rövidre zárta a dolgot, így ők lehetnek ott a negyeddöntőben.

A folytatásban két nagyágyú találkozott egymással, és a rajongók joggal hihették azt, hogy ez lesz a nap legizgalmasabb mérkőzése, végül csalódniuk kellett. Kisebb szünet után ismét összeállt a régi Fnatic, de a svéd csapat nem tudta hasznosítani a jó képességű játékosokat a Virtus.pro ellen, a lengyelek viszonylag gond nélkül megszerezték az első meccset. A következő körben pedig teljesen szétesett a Fnatic, egyáltalán nem találtak fogást ellenfelükön, tehát két győzelemmel a VP jutott tovább.

Nagyon izgalmas meccsel indult a nap második fele, ugyanis a címvédő Ninjas in Pyjamas az észak-amerikai Cloud9-al csapott össze. Az első meccs alapján akár azt is hihettük volna, hogy a svédek számára véget ért a Dreamhack, mert a C9 óriási fölénnyel győzedelmeskedett. A második mapon is eléggé ingadozott az NiP teljesítménye, de végül megfordították az állást, így pedig következhetett a mindent eldöntő harmadik mérkőzés. Ez már igazi szoros meccs volt, látszott, hogy mindkét csapat a továbbjutásra hajt. Technikai hiba miatt egy kört újra kellett játszani, miközben az amerikai brigád emberfölényben volt, ráadásul utána el is vesztették, ez pedig nagyon frusztráló lehet egy csapat számára. Viszont a címvédő svédek remekül játszottak, és végül nehezen ugyan, de győzedelmeskedni tudtak, így még mindig van esélyük a trófea megtartására.

Meglepő módon az erősnek tartott Natus Vincere is kénytelen volt a továbbjutásért játszani, a többségben norvég játékosokból álló FaZe Clan volt az ellenfele. A Na'Vi nagyon jól kezdett, fölényesen győzött az első mapon, és már robogtak is tovább a következőre. Viszont a FaZe sem adta fel, szoros küzdelemben sikerült legyűrniük a kelet-európai csapatot, kiharcolva ezzel a döntetlen állást. Az utolsó meccsen is erősen kezdtek, de aztán a Na'Vi bebizonyította, hogy tényleg ők az esélyesebbek, és így folytathatják is a versenyt.

A mai nappal kezdetét veszi a negyeddöntő az MGM Grand Hotel Garden Arénájában, ahol már csak a legjobb nyolc csapat mérkőzik meg egymással az elődöntőbe jutásért.

A harmadik nap eredményei:

A csoport
North - OpTic Gaming 2:0 (16:2 - 16:7)

B csoport
Fnatic - Virtus.pro 0:2 (9:16 - 2:16)

C csoport
Ninjas in Pyjamas - Cloud9 2:1 (2:16 - 16:6 - 16:13)

D csoport
Natus Vincere - FaZe Clan 2:1 (16:6 - 13:16 - 16:11)

Negyeddöntős csapatok:

A csoport
Astralis, North

B csoport
Gambit Esports, Virtus.pro

C csoport
SK Gaming, Ninjas in Pyjamas

D csoport
mousesports, Natus Vincere

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)