Hirdetés

Sportolók és szakértők bevonásával zajlott az első hazai e-sport konferencia

|

Nagy érdeklődés övezte a sportok és e-sportok kapcsolatát taglaló konferenciát, ami fontos mérföldkő volt a hazai e-sport életében.

Hirdetés

Az e-sportok a világ bizonyos részén továbbra is meg nem értett tevékenységnek számítanak, Magyarország azonban már megtette az első lépést abba az irányba, hogy e-sport nagyhatalommá váljon. Na jó,ez az nyilván nagyon hosszú és annál rögösebb, de egyre többen dolgoznak azon, hogy kitapossák az utat a következő nemzedék számára, és megteremtsék a lehetőséget arra, hogy a kompetitív játék ne csak hobbi, hanem akár karrier is lehessen.

Hirdetés

Pontosan ezzel a céllal rendezték az első e-sport és sport konferenciát, ahol összehasonlították a két ágazatot, valamint alaposan kitárgyalták, mit és hogyan tanulhatnak a játékosok és sportolók egymástól, akár elméleti, akár gyakorlati szinten. A konferencián nemcsak a hazai e-sport jeles képviselői és az Egymillióan a magyar e-sportért egyesület vezetői jelentek meg, hanem az ország legnagyobb sportklubjainak elnökei, szakosztályvezetők, és többek közt Cseh László olimpikon is, akiről valószínűleg sokan tudják, hogy szabadidejében bizony keményen pörgeti a videojátékokat.

A konferencián rengeteg kutatás eredeményeit is megismerhettük, így nemcsak a hazai gamer és e-sport szokásokkal kapcsolatban lettünk okosabbak, hanem betekintést nyerhettünk az e-sportolók kommunikációs technikáiba is. A konferencián előadott Bányai Fanni, az ELTE doktorandusza is (az ő írásaival találkozhattok egyébként a GameStar magazin hasábjain is), aki az e-sportot vizsgáló pszichológiai kutatásokról tartott előadást.

Ha bővebben szeretnétek olvasni arról, hogy mi történt a konferencián, és hogy milyen eredményeket prezentáltak a kutatók és előadók, akkor olvassátok el az Esport1 beszámolóját a rendezvényről!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)