Hirdetés

A magyar kormány támogatja az e-sportot

|

A Magyar Közlönyben megjelent információk szerint hamarosan sor kerül egy a V4-es országok közti e-sport bajnokságra.

Hirdetés

Világszerte továbbra is feltörekvőben van az e-sport, és szerencsére itthon is kezdik egyre többen elismerni létjogosultságát. Nem sokkal azután, hogy megalakult az MTK e-sport szakosztálya, újabb nagy előrelépés történt.

Hirdetés

A pénteki Magyar Közlönyből tudjuk, hogy a kormány támogatja az e-sport sportként való elismerését. Külön szó esett arról, hogy "a visegrádi együttműködés elmélyítése érdekében" egyetért egy V4-es e-sport bajnokság rendezésével, melyen értelemszerűen a visegrádi országok, azaz Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország csapatai vesznek részt. Egyelőre nem tudni, milyen játékokban lehet majd indulni. 

Az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület közel kétmilliárd forintos támogatásban részesült.

Megjegyzés: A Közlöny pénteki számában még közel kétmillió forintos támogatás szerepelt, de szombaton ezt korrigálták. Lemaradt ugyanis három nulla a végéről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)