Hirdetés

Egy Dota 2 csapat játékosa Z-t rajzolt a térképre, tiltás lett a vége

|

Áll a bál a Virtus.pro körül, miután a Dota 2 csapat egyik játékosa firkálni kezdett a kistérképre.

Hirdetés

Az orosz Ivan "Pure" Moskalenko tavaly csatlakozott a Virtus.pro Dota 2 csapatához, de karrierjének hamar vége szakadt. A srácok éppen egy selejtező versenyen játszottak, amikor a szünet alatt feltűnt egy Z betű a kistérképen.

A Z egy háborús jelkép lett, amivel az ukrán megszállás pártján álló oroszok és szimpatizánsok fejezik ki támogatásukat. Nem lett jó vége a kis firka feltűnésének a Dota 2 versenyen.

Hirdetés

Az egyik mérkőzésen szünetet rendeltek el, és a szünet alatt a srácok firkálni kezdtek a csatatérre. Ivan "Pure" Moskalenko jól láthatóan egy Z betűt rajzolt fel, amit később a többiekkel aztán megpróbáltak áthúzni. Addigra persze már késő volt.

A történtek után Pure kiadott egy nyilatkozatot, amiben a következővel magyarázta a dolgokat:

"Egy hosszú szünet volt, szóval a srácok és én elkezdtünk rajzolgatni a térképre. Amikor rájöttünk, hogy mi lett a firkámból, megpróbáltuk eltakarni. Nem akartam megbántani senkit, az egész véletlenül történt."

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ez nem győzte meg a szervezőket, így jött is a büntetés. A Beyond the Summit kitiltotta a Virtus.pro (a versenyen Outsiders néven futottak) egész csapatát, és az ellenfeleiknek adták a győzelmet.

A Virtus.pro később kiadta a saját nyilatkozatát: elismerték, hogy akár szándékos volt, akár nem, ennek a tettnek következménye kell, hogy legyen. Kitették Pure-t a csapatból, de megjegyezték, hogy a teljes szervezet kitiltása egy sokkoló büntetés volt.

"A Valve komoly szankciókat szokott kiróni, de diszkvalifikálni egy egész csapatot egy DPC versenyből egy kistérképes rajz miatt egy teljesen új precedenst teremtett."

Nem valószínű, hogy a szervezők visszalépnek majd a tiltástól, ami nagyon kellemetlen helyzetbe hozza majd az egész szervezetet. Kíváncsiak leszünk rá, hogy mit lépnek a srácok.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)