Hirdetés

Egy játékos azt állítja, az Activision „túlszexualizált” posztjai miatt tiltotta meg, hogy induljon egy versenyen

|

Szerinte kissé visszás, hogy mindeközben a fejlesztők egy játékos fenekét használták profilképnek.

Hirdetés

Az Activision Blizzard (tudjátok, a cég, aminek vezetőit éppen szexuális zaklatással vádolják) megtiltotta egy jól ismert Call of Duty játékosnak, hogy egy, a csapata által rendezett versenyben csapatkapitány lehessen a szexuális töltetű posztjai miatt.

Kalei Renayről, a FaZe Clan egyik streameréről van szó, akinek nézettsége 200 százalékkal nőtt az elmúlt egy évben, és megnyerte a GameHers legjobb női esportolójának járó díját. Mindezek ellenére az Activisionnek nagyon nem tetszik az, hogy miket rak ki a közösségi oldalaira.

Hirdetés

Renay mostanra törölt tweetjében a következő volt olvasható:

"Nem lehettem a csapatom kapitánya a saját versenyünkben, mert az Activisionnek nem tetszettek a »túlságosan szexuális töltetű tweetjeim«. Amúgy ugyanennek a cégnek ott egy twitter oldala, aminek profilképén egy segg van."

A kérdéses fenék FaZe Swagghez tartozott (óvatosan a kattintással), aki a hátsójára tetováltatta a Raven Softwarte logóját. A fejlesztők annyira fellelkesültek ettől, hogy egy rövid időre a farpofát használták profilképnek.

Kotaku szeretett volna kommentárt kérni Renay-től a tweet kapcsán, de a hír írásának pillanatáig a játékos nem reagált. Az oldal arra tippel, hogy a verseny a Pacific Pursuit volt, ami egy 100 000 dolláros nyereményalap felett zajlott, és 20 csapat mérkőzött meg egymással.

Mondjuk bármelyik rendezvényről is legyen szó, a lényeg, hogy nem egy hivatalos Call of Duty liga meccsről beszélünk. Az Activision valószínűleg azért szólt bele az események folyásába, mert a FaZe egy jól ismert szervezet és komoly pénznyeremények forogtak kockán.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ha valaki végiggörgetné Renay Twitter feedjét, akkor ott találna nem túl gyerekbarát tartalmakat, de ettől nem lesz kevésbé különös, hogy az Activision így megszorongatna egy egyébként elismert játékost. Pláne az az Activision, aminek közel sincs minden rendben a saját háza táján.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)