Hirdetés

ELEAGUE Major: Boston 2018 - megvan a nyolc új legenda, hamarosan kezdődnek a döntők

|

Lezárult az év első CS:GO bajnokságának kvalifikációs szakasza, és már tudjuk, mely csapatok lehetnek ott Bostonban.

Hirdetés

Összesen 24 csapat részvételével vette kezdetét január 12-én az 1 millió dolláros összdíjazású ELEAGUE Major, amelyre több kisebb, eddig még viszonylag ismeretlen csapat is bejutott, míg sok népszerűbb brigád kimaradt a mókából. A csoportmérkőzések egészen meglepő végeredményt hoztak, és a jelenlegi bajnokoknak sem sikerült továbbjutniuk.

Hirdetés

A "New Challengers"-szakaszban 16 csapat küzdött meg egymással, köztük 8 olyan csapattal, akik a legutóbbi, krakkói bajnokságon nem jutottak be a legjobbak közé, illetve ugyanennyi brigád, akik a különböző régiókból kvalifikáltak magukat. Több nagy név is volt a kihívók között, így a FaZe Clannak és a G2 Esports-nak is harcolnia kellett a 8 közé jutásért, de akadtak ismeretlenebb csapatok is, mint például a TyLoo-t lecserélő Flash Gaming, vagy a Quantum Bellator Fire. Utóbbira még visszatérünk, mert óriási meglepetést okoztak a srácok.

Végül nyolcan jutottak tovább az új kihívók közül, a kiesők között pedig elég sok olyan volt, akiktől többet vártak volna a rajongók. Sajnos a remek játékosokkal rendelkező Renegades, és a néha egész jól, máskor pedig borzasztóan teljesítő Team EnVyUs sem mehettek tovább. Ráadásul utóbbinál lebetegedett az egyik játékos, így az edzőnek kellett beugrania később, aki ugyan minden tőle telhetőt megtett a sikerért, de sajnos nem profi játékos, ezért bizony meg is gyűlt a baja az ellenfelekkel.

A továbbjutókhoz csatlakoztak a krakkói major döntősei a "New Legends"-szakaszban, és ismét 16-an csaptak össze a továbbjutásért. Itt két brigád, a francia szupercsapatként emlegetett G2 és a kiváló játékosokat tömörítő FaZe Clan menetelt tovább elsőként, gyorsan megszerezték a három győzelmet, és egyetlen meccsüket sem vesztették el.

Őket követte a szintén nagy esélyesnek tartott SK Gaming, és ugyan a braziloknak becsúszott egy vereség a FaZe ellen, magabiztosan játszották be magukat a döntőkbe. Továbbjutott még az észak-amerikai utolsó reménye, a Cloud9, valamint a Fnatic, a mousesports és a Natus Vincere is. A legnagyobb meglepetést azonban mindenképp az ekkora bajnokságokon még újoncnak számító, orosz játékosokból álló Quantum Bellator Fire okozta. A srácok mindössze egyetlen meccset veszítettek ebben a szakaszban, és olyan csapatokat is sikerült legyőzniük, mint a Virtus.pro vagy a tavalyi bajnok Gambit Esports.

Viszont itt még nem értek véget a meglepetések, ugyanis a világranglistán előkelő helyet elfoglaló Astralis, és a több éve ugyanazokkal a játékosokkal felálló, veterán Virtus.pro sem tudott bejutni a döntőkbe. A legutóbbi, krakkói verseny bajnoka, a Gambit sem hozta az elvárt szintet, sikerült túljutniuk néhány ellenfelükön, de sajnos túl sok vereséget gyűjtöttek be, így nem mehettek tovább.

A csoportköröknek az ELEAGUE atlantai stúdiója adott otthont, azonban a major következő állomása már Bostonban lesz, ahol közönség előtt játszhatnak majd a profik. A január 26-án rajtoló "New Champions"-szakaszban már csak a legjobb nyolc csapat fog megharcolni egymással, hogy minél nagyobb szeletet vihessenek haza az egymillió dolláros nyereményalapból. Nehéz volna megjósolni, hogy a végén kik emelhetik majd a magasba a trófeát, ugyanis több csapat is jó esélyekkel indul a bajnoki címért.

Mindenképp érdemes lesz figyelemmel követni az SK Gaming, a FaZe Clan és a G2 játékait, mert mindhárom brigád szépen játszott az egész major során. Valószínűleg még a Quantum Bellator Fire játékosai sem hitték el igazán, hogy sikerült bejutniuk a legendák közé, így az oroszok meccsei is sok izgalmat tartogathatnak, és kíváncsian várjuk, hogy meddig sikerül eljutniuk a srácoknak Bostonban.

A meccseket az ELEAGUE Twitch-oldalán nézhetitek majd. Ti melyik csapatnak szurkoltok?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)