Hirdetés

ELEAGUE Major: Boston 2018 - megvan a legelső észak-amerikai major-bajnok!

|

Több mint egymillióan nézték minden idők egyik legizgalmasabb CS:GO döntőjét, aminek a végén elképesztő eredmény született.

Hirdetés

Tegnap véget ért az ELEAGUE Major: Boston 2018, ami számos meglepetést tartogatott a rajongók számára. A döntőben két igazi nagyágyú, a FaZe Clan és a Cloud9 feszült egymásnak. Sokan azt várták, hogy a FaZe fogja a magasba emelni a trófeát, de aztán jött a C9, és gyakorlatilag történelmet írtak a srácok.

Hirdetés

A remek játékosokból álló, talán a jelenlegi legerősebb CS:GO-csapat, a FaZe Clan először a mousesports-ot, majd a Natus Vincere-t győzte le, így sikerült bejutniuk a tegnapi döntőbe. A Cloud9-nak a francia szupercsapatként emlegetett G2 Esports-on, illetve a világ egyik legjobb brigádján, az SK Gamingen át vezetett az útja a végső összecsapáshoz. A C9 már azzal elképesztő teljesítményt ért el, hogy bejutott a döntőbe, ugyanis ez eddig csak egyetlen másik észak-amerikai csapatnak sikerült a majorök történelme során.

Mondanunk se kell, elképesztő hangulat uralkodott a bostoni arénában, ahol rengetegen szurkoltak a hazai csapatnak, de a FaZe Clan ügyesebb megmozdulásait is hangos éljenzés követte. A Twitchen keresztül nagyjából 1,1 millióan követték figyelemmel a meccset, de ha ehhez hozzávesszük még a játékbeli GOTV-nézőket, illetve a helyszínen lévőket, akkor mondhatjuk, hogy valószínűleg közel másfél millió néző izgulta végig a döntőt.

A legelső összecsapás nagyon szoros volt, ám végül a FaZe Clan került ki győztesként. A folytatásban azonban fordult a kocka, egyenlíteni tudott a Cloud9, és így kezdetét is vehette az utolsó összecsapás. Sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, és az első félidő végén is mindössze egy körrel vezetett a FaZe. Aztán sikerült elhúzni az európaiaknak, és nagyon úgy tűnt, hogy ők kerülnek ki győztesként.

Végül észhez tértek az észak-amerikaiak, sikerült összehozniuk egy döntetlent, így overtime-ban folytatódott a mérkőzés. A hosszabbításban is remekül ment a C9, a FaZe-nek ugyan sikerült felzárkóznia, de aztán óriási játékkal és nagyon ügyes megmozdulásokkal végül az észak-amerikai csapat nyerte meg az ELEAGUE Major: Boston 2018-at.

Már önmagában elképesztő teljesítmény, hogy a Cloud9 bejutott a döntőbe, ráadásul olyan csapatokat megverve, akik papíron erősebbek voltak náluk, de a győzelemmel mindenképp történelmet írtak. 2013 óta kerülnek megrendezésre a CS:GO-majorök, ám ez idő alatt eddig egyetlen észak-amerikai csapatnak sem sikerült a magasba emelnie a trófeát.

Alább megnézhetitek a FaZe Clan és a Cloud9 összecsapását az utolsó pályán. Még akkor is érdemes belelesni, ha nem rajongtok a játékért, ugyanis a szoros meccs és az arénában uralkodó hangulat remekül bemutatja, hogy miért imádják világszerte milliók az e-sportot.

Ti kinek szurkoltatok a döntőben?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)