Hirdetés

Overwatch - a Blizzard is reagált Ellie esetére

|

Még magát, a Second Wind vezetőségét is sikerült megtéveszteni.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt érkezett a hír, hogy feltehetőleg az óriási mértékű zaklatás miatt lépett ki "az első női Overwatch Contenders játékos, Ellie". Ahogy azt már sokan sejtették, valójában Ellie nem létezett.

Hirdetés

A valóság az, hogy Ellie fiókját egy Top 500-ban játszó Overwatch játékos, Punisher irányította, és ő volt az, aki megszemélyesítette a "karaktert". Punisher kapcsolatba lépett a Cloud9 egyik streamerével, Aspennel, aki utána streamben árulta el az igazságot a helyzetről.

"Az egész egy közösségi kísérlet volt."

Eredetileg az egész onnan indult, hogy a Second Wind nyilvánosan bejelentette, Ellie tagja lesz a Contenders csapatuknak. Mint kiderült ez a Blizzardig sosem jutott el, mivel semmilyen papírmunkát nem adtak be az "új csapattársukról".

"Az Ellie fiók tulajdonosának soha nem volt köze egyik Overwatch Contenders csapathoz sem, és jelenleg sem játszik egy csapatban sem. Ellie hivatalosan sosem volt bejegyezve a Second Wind aktív csapatába, és nem játszott egyetlen Contenders meccset sem."

A Blizzard nem erősítette meg, hogy ki volt a valódi tulajdonos, de ez már mindegy is. Ami érdekesebb, hogy a szervezők semmilyen büntetést nem tűztek (még) ki. Ez valószínűleg egyébként azért van, mert a Second Wind hivatalos közleménye alapján úgy tűnik, még őket is átverték.

"Olyan elkeseredetten próbáltuk feltölteni a csapatot, hogy átsiklottunk fontos információk felett. Nem szántunk elég időt arra, hogy rendesen kommunikáljunk a publikummal, és ennek köszönhetően rengeteg olyan kérdés merült fel, melyeket elkerülhettünk volna. A mai napon a Blizzard értesített minket Ellie hátteréről, és közölték velünk, hogy a személy nem az, akinek mi hittük, és a fiókot olyan célokra használják, melyeket mi nem támogatunk. Elnézést kérünk a közösségtől, amiért nem tudtuk jobban kezelni a helyzetet."

Az Overwatch rajongók eredetileg azért gyanakodtak átverésre, mert Ellie fiókja meglepően alacsony szintű volt ahhoz képest, hogy a ranglétra tetején játszott a legnagyobbak között. Sokan arra gondoltak, hogy egy profi játékos smurf fiókja, és mint kiderült, ez az igazság.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)